Afbeelding
Foto: Buro JP

Beste inwoners,

Wij in Oegstgeest vieren graag uitgebreid de vrijheid met een grote kindervrijmarkt en veel festiviteiten in het dorp. De dag daarvoor herdenken wij in het Bos van Wijckerslooth de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog die hebben geleden in onvrijheid. Onder de bomen met alleen het geluid van de vogels. Hoe graag zouden we nu willen stil staan bij het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid.


Natuurlijk zouden we niets liever willen dan op Koningsdag de hele dag naar buiten gaan om bijvoorbeeld voor het gemeentehuis het Wilhelmus aan te heffen, spellen voor kinderen te organiseren of te borrelen op de Hofdijck.


Tot grote spijt van ons allemaal kunnen deze evenementen en herdenkingen niet doorgaan in de vorm die we gewend zijn. Het is niet anders: dit jaar herdenken we onze slachtoffers en vieren we Bevrijdingsdag, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog thuis. En dat geldt ook voor Koningsdag. Er mogen geen samenkomsten worden georganiseerd. Ook spontane straatborrels of concerten zijn niet toegestaan.

Dat betekent niet dat Koningsdag helemaal niet doorgaat. Dus wat kunnen we gaan doen? Wat mij betreft alles wat we met elkaar kunnen bedenken, zodat we er dit jaar thuis een feestelijke dag van maken, zoals livestreams van optredens of een online bingo. Koningsdag staat dit jaar in het teken van saamhorigheid onder de noemer Woningsdag. De dag begint met het gezamenlijk hijsen van de vlag. En om 10.00 uur is de Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen we het Wilhelmus. Het hele programma vindt u op de website van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen www.oranjebond.nl.


Lees verder op pagina 9