Wethouder Jan Nieuwenhuis aan tafel bij de SKO. | Foto Willemien Timmers
Wethouder Jan Nieuwenhuis aan tafel bij de SKO. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

‘We hopen snel weer open te gaan’

Vervolg van de voorpagina

Directeur - Bestuurder Evalien Rengers van de Stichting Kinderopvang Oegstgeest zou ook graag de deuren gewoon weer openen. “We verwachten dat dit gelijk zal zijn met de scholen. Ook wij zijn benieuwd hoe de richtlijnen dan zullen zijn. Het is bij ons onvermijdelijk dat we contact hebben met de kinderen bij alles wat ze doen. Daarbij komt bijvoorbeeld dat veel kinderen ‘altijd’ verkouden zijn.”


Rengers kijkt trots terug op de afgelopen weken voor wat betreft de inzet van haar medewerkers. “Bijna de helft van onze 160 mensen die op de groepen staan, gaf aan in geval van nood 24-uurs-diensten te willen draaien. Dat was gelukkig niet nodig. We hebben enkel zo nu en dan een kind buiten de normale tijden opgevangen.”

Ze vertelt dat naast het werken op de noodopvang tijdens gewone openingsuren veel van de medewerkers wekelijks bij de kinderen langs zijn gegaan om pakketjes af te geven. “Afgelopen week kregen ze bloemzaadjes in de bus, waar ze mee aan de slag kunnen.”


'Ouders spreken we nu intensiever over de ontwikkeling van hun kindje'

Net als de school, zorgt SKO dat alle kinderen en hun ouders regelmatig gebeld worden.


“Dit heeft ook zijn mooie kanten. Ouders waar we soms wat minder contact mee hadden vanwege de haast van de dag, spreken we nu intensiever over de ontwikkeling van hun kindje. Dat is toch een mooie kant van deze rare tijd.”