Bojoura du Clou maakte van haar feestje een echte drive-by verjaardag. | Foto C. van Tongeren
Bojoura du Clou maakte van haar feestje een echte drive-by verjaardag. | Foto C. van Tongeren Foto: C. van Tongeren

Oma viert met drive-by toch verjaardag kleinkind

feest n Bojoura du Clou werd onlangs 17 jaar, maar haar 91-jarige oma uit Delft kon natuurlijk niet op visite komen. Een tante bedacht een oplossing; een drive-by verjaardag.

Oma bleef in de auto zitten met geopende ramen. Bojoura en haar zus Moïse zaten enkele meters bij de auto vandaan. Ze hadden thee in een thermoskan en gebakjes voor oma en tante meegenomen. Dat werd op de stoep bij de auto gezet, zodat tante het kon pakken zonder dat ze te dichtbij kwam. Zo was het toch mogelijk om elkaar even te zien en te spreken. Een verjaardag om nooit te vergeten!


Extra ophaaldagen voor grofvuil

afval n Het is erg druk op de Oegstgeester milieustraat. Ook met de inzet van verkeersregelaars is het lastig om het verkeer in veilige banen te leiden.

De milieustraat blijft daarom tot nader order gesloten op zaterdagen, maar is doordeweeks langer geopend. Omdat er op het moment veel behoefte is om afval te kunnen brengen zorgt de gemeente voor extra ophaaldagen voor grofvuil, in ieder geval op 22 en 29 april. Deze ophaaldagen zijn in het bijzonder bedoeld voor mensen in vitale beroepen die niet op maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.30 uur bij de milieustraat terecht kunnen.