Léon Joly haalde 2225,- euro op voor het WHO Covid-19 Solidarity Response Fund.
Léon Joly haalde 2225,- euro op voor het WHO Covid-19 Solidarity Response Fund. Foto:

Léon Joly neemt initiatief voor sponsorloop op afstand

hardlopen n Léon Joly, student van de Internationale School Rijnlands Lyceum Oegstgeest en voetballer bij FC Oegstgeest, nam twee weken geleden het initiatief om een sponsorloop op afstand te organiseren.

Hij wilde mensen enthousiasmeren om in deze tijden van isolatie toch in beweging te komen. Zijn doel was om geld in te zamelen voor het 'WHO Covid-19 Solidarity Response Fund'. Het initiatief werd breed gesteund en omarmt.

In totaal hebben 57 personen deelgenomen aan Léon zijn actie, in de vorm van een wandeling, ronde hardlopen of fietsen in de eigen buurt. Met dank aan familie, vrienden, docenten en leerlingen van het ISRLO en Elckerlyc International te Leiderdorp en sponsoren is er een bedrag van 2225,- euro opgehaald!


Verzelfstandiging Weekmarkt

politiek n Samen met de betrokken ondernemers van de weekmarkt en de Centrale Vereniging voor ambulante handel (CVAH), heeft de gemeente de mogelijkheden van een toekomstbestendiger markt en meer betrokkenheid van de ondernemers verkend.

Het resultaat hiervan is dat de organisatie en beheer van de weekmarkt Oegstgeest wordt overgedragen aan de Stichting Weekmarkt Oegstgeest mede ondersteund door de stichting de Markt van Morgen in Zeewolde. De stichting is in het bezit van de benodigde kennis van de ambulante handel en onderhoudt een breed netwerk op dit gebied.

De Stichting weekmarkt Oegstgeest heeft geen winstoogmerk en werkt als verlengstuk van de marktkooplieden.


Botsing zorgt voor file op A44

politie n Op de A44 zijn dinsdagmiddag 14 april een vrachtwagen en een auto betrokken geweest bij een ongeval. De brandweer, politie en een berger zijn ter plaatse gegaan om hulp te verlenen. Door het ongeval was de snelweg dicht, en moest verkeer over de vluchtstrook. Dat zorgde voor wat vertraging op de snelweg. De voertuigen zijn geborgen.


Monique Waaijer 59 jaar

hoera n Afgelopen zondag werd Monique Waaijer 59 jaar.


Omdat zij niet zelfstandig kan wonen vanwege een verstandelijke beperking, woont ze aan de Tilly Koenenlaan in woongemeenschap Gemiva.


"Aangezien wij vanwege het coronavirus mijn jongste zus niet konden bezoeken, hebben we met stoepkrijt bij de rotonde een felicitatie gemaakt die zij vanuit haar raam kon zien", aldus Malou Waaijer.

Afbeelding