Hoogtepunt was het liveoptreden van Nico Smit.
Hoogtepunt was het liveoptreden van Nico Smit. Foto:

Zonnige Paasklanken in de Oegstgeester Frederik Hendriklaan

ontmoeting n Over de Frederik Hendriklaan is bekend dat de ‘afzonderlijke huizen op een rijtje’ samengegroeid zijn tot een ‘gezamenlijke laan van de bewoners’. Zo kwam het, dat de corona-stilte van afgelopen zaterdag werd opgeluisterd door een openluchtconcert van bij Pasen passende muziekstukken.

Als gevolg van de RIVM-maatregelen dreigde Pasen 2020 immers in stilte voorbij te gaan: geen kerkdienst, geen uitvoering van de Mattheus Passion, geen samenzijn van familie geen gezamenlijk praatje onder de bloesemboom van de buren én zelfs geen omgevingslawaai van auto’s en vliegtuigen.

Maar de creativiteit viert hoogtij. Op spontaan initiatief van Henriëtte Tans werd er via de straat-app een playlist samengesteld van muzikale verzoeknummers van de bewoners van de laan. Vanuit een geluidsbox galmde zo rond de klok van vijf vanaf ’n centraal gelegen balkon het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi door de laan. Bewoners hadden zich met borrel en hapjes, uiteraard op gepaste afstand van elkaar, genesteld in ieders eigen voortuin of op de stoep. Hoogtepunt in de stralende zon was het liveoptreden van Nico Smit, die zich midden op straat met muziekstandaard had opgesteld, en een tweetal klassieke stukken ten gehore bracht op zijn dwarsfluit. Ook dat veroorzaakte stilte, maar dan van bewondering en genot. Zo voorzag de Frederik Hendriklaan Stille Zaterdag van muzikale klanken in een unieke, saamhorige sfeer.

Afbeelding