Echte Oegstgeestenaren Arie en Marie Thérèse Stierman-Rasser, die jaren gastheren waren op de begraafplaats bij de Groene Kerk.
Echte Oegstgeestenaren Arie en Marie Thérèse Stierman-Rasser, die jaren gastheren waren op de begraafplaats bij de Groene Kerk. Foto:

Informatiemagazine 2020 in de brievenbus

gemeentegids n Met trots presenteren Dorpsmarketing Oegstgeest en Akse Media het nieuwe informatiemagazine Oegstgeest 2020, een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de gemeente. Dorpsmarketing Oegstgeest heeft als titel voor het magazine gekozen voor ‘Oegst­geest een dorp om trots op te zijn’ en natuurlijk ontbreekt de slogan ‘Terug naar Oegstgeest’ daarbij niet in! “Wij wensen u veel leesplezier”, laat dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt weten.

Voorheen werd er in een kleiner formaat een gemeentegids uitgebracht. In het nieuwe magazine vinden de lezers naast interessante redactionele artikelen ook informatie over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven. Dankzij de enthousiaste medewerking van diverse Oegstgeester fotografen, waaronder Wil van Elk, Tim Helming, Roel Slootweg en Willemien Timmers bevat dit magazine foto’s van heel mooie Oegstgeester plekjes. Dorpsmarketing Oegstgeest heeft er veel tijd en energie in gestoken om deze uitgave te realiseren.
In verband met het coronavirus zijn een aantal evenementen die genoemd zijn in de gids inmiddels komen te vervallen. Vanwege de productietijd van drie maanden is er helaas geen mogelijkheid geweest om de inhoud aan de actualiteit aan te passen.
Naast alle interessante artikelen is er in het magazine een adressenindex opgenomen van algemene diensten en voorzieningen. Akse Media heeft de adressenindex van Oegstgeest en omstreken samengesteld en (daar waar mogelijk) gecontroleerd. Dorpsmarketing Oegstgeest draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Het informatiemagazine is gedrukt op gecertificeerd papier en mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van adverteerders, verenigingen en instellingen.


Naast het gedrukte magazine en de digitale gids is er nog een mogelijkheid om het adressenregister te raadplegen voor Oegstgeest en de rest van Nederland via de gratis Gemeentegids App.
Ook kunnen lezers gebruikmaken van de mogelijkheid om het gemeentemagazine digitaal te bekijken. Dit kan via de SmartMap via oegstgeest.smartmap.nl.
Het magazine wordt in de komende twee weken bij 8.000 huishoudens in Oegstgeest verspreid. “Mocht u een NEE - NEE sticker hebben of na 14 april nog geen magazine hebben ontvangen, dan kunt u deze afhalen op het gemeentehuis en bij de Rijnlandse Boekhandel aan de Lange Voort. Op de website: www.terugnaaroegstgeest.nl is de link naar het digitale gemeentemagazine ook te vinden als bladerbare versie in e-book vorm”, besluit een enthousiaste Marjolijn van der Jagt. “Dorpsmarketing Oegstgeest wenst u veel plezier met het lezen van het gemeentemagazine!”


Lab071 kookt voor Curium-LUMC

helpen n Als kinderen en jongeren intern verblijven bij Curum-LUMC in Oegstgeest, wordt er ’s avonds door de begeleiding gekookt (soms samen met de kinderen of jongeren).

De coronacrisis had het ongewenste effect dat door leveringsproblemen de normale toevoer van boodschappen stagneerde. De koks van Lab071 brachten uitkomst. In plaats van werkloos thuis zitten wilden zij graag iets doen voor de kinderen en jongeren. Zij deden boodschappen voor alle afdelingen en kookten voor vier dagen heerlijke vegetarische maaltijden. Een fantastisch gebaar.

Oegstgeestenaar Tim Helming met het gemeentemagazine 2020 op de plaats waar hij de coverfoto gemaakt heeft.
Afbeelding