Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Treintje komt terug in Mien Ruyspark

spelen n Op 8 december werd het speeltoestel in het Mien Ruyspark in Haaswijk in brand gestoken. Van het treintje, een locomotief met twee wagonnetjes, werd de locomotief volledig door de vlammen verwoest en de eerste wagon aangetast.

De leverancier van speeltoestellen van de gemeente heeft alles op alles gezet om de wagon en de locomotief voor de lente te leveren en dat is gelukt.

Aanstaande maandag, 30 maart, start de aannemer met de werkzaamheden in het Mien Ruyspark aan de Gerrit Rietveldlaan. Deze nemen ongeveer drie à vier dagen in beslag. Eerst wordt de ondergrond vervangen en daarna plaatsen de werklui de nieuwe wagon en de locomotief.

Tijdens de werkzaamheden blijven de hekken staan zodat de aannemer veilig en op gepaste afstand zijn werk kan doen.

"We begrijpen dat het leuk is om een kijkje te nemen tijdens en na de werkzaamheden", laat de gemeente Oegstgeest weten. "Toch drukken wij iedereen op het hart om dat nu niet te doen. We moeten ons nu allemaal aan de Corona-maatregelen houden, hoe moeilijk dat ook is voor de ouders en de kindjes."


Op knuffelberenjacht in Oegstgeest

wandelen n Het idee komt uit België, en krijgt in Nederland nu massaal navolging; de KnuffelBerenjacht.

Mensen zetten een knuffelbeer in het raamkozijn, en ouders kunnen met hun kinderen knuffelberen gaan spotten tijdens een wandeling. Via Google Maps zijn de beren aan te melden en te vinden, zodat een route kan worden uitgestippeld.

Omdat kinderen vaak niet naar de speeltuin of elders kunnen, en zich tijdens een wandeling nogal snel vervelen, kunnen ze nu dus op 'berenjacht' gaan. Daarbij moeten ze op hun wandeltocht op zoek gaan naar zo veel mogelijk knuffelberen achter de ramen.

In enkele dagen zijn er in Nederland al 20.000 locaties aangemeld. Daarmee is de kaart van Google Maps vol. De mensen achter de Vlaamse versie proberen nu met Google in contact te komen om het limiet te verhogen. Het is goed mogelijk dat een tweede kaart aangemaakt wordt, of dat de huidige kaart als basis blijft dienen en je de andere beren 'gewoon toevallig tegen gaat komen.'


In Oegstgeest is prima een rondje te lopen nu. De kaart is te bekijken via www.oegstgeestercourant.nl.


Klokken luiden als teken van hoop

kerk n De afgelopen weken luidden de kerkklokken in Oegstgeest. De kerken deden dit om mensen in het dorp een hart onder riem te steken. Vanuit diverse kanten wordt dit door mensen als als een krachtig en hoopvol teken ervaren.

Ook in april zullen in Oegstgeest de kerkklokken op woensdagavond luiden. Dominee Rian Veldman vertelt dat de kerken dit om drie redenen doen. "Met het luiden van de klokken denken we aan allen die rouwen om de slachtoffers van het Coronavirus en voor iedereen die het lastig vind om thuis deze weken voor te brengen. Ook luiden we de klokken als teken van waardering en steun. Steun voor alle werkers in vitale beroepen. We zijn hen dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we aan hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

Ten slotte is het een teken van hoop. Een teken dat we samen deze Coronacrisis kunnen doorstaan en durven uit te zien naar betere tijden voor iedereen."


1000 Reasons to be happy

column

Strange days, hard days, tough days or call it whatever you want. I’ll call it “pause days”. But first of all, I have to say: sorry mijn Nederlands is niet goed. However, that is a different story.
We’re all living hard times these days, dangerous is invisible and of course I feel sorry for everyone who lost someone. However, there are some obvious things that can help us to pass these hard times: love, hope and optimism. We can take these days as a pause, just to stop and observe how many things we have, but maybe we took it for granted. We never thought that these things were so valuable, maybe because we didn’t have time to observe. Now we can spend more time with our kids; give them knowledge, fun and more care. We can build stronger bonds with our families and even with ourselves, we can understand ourselves more than before, discover hidden abilities in ourselves. If you look around you will find even more than 1000 reasons to be happy, you don’t even have to look far. Just look in the mirror and see a lot of reasons to be happy, not only for yourself, but you can also be a reason for others happiness. Because life isn’t busy anymore, we can observe more. Of course, life will get busy again, but we shall have different view on it. We shall spread more love and optimism among each other’s.
Please spread your happiness reasons on your social media or tell your friends, family and neighbours.

Tommy Sherif

Afbeelding
Afbeelding