Afbeelding
Foto:

Bloemengroet voor vrijwilligers

groen n Afgelopen zaterdag, 28 maart, stond er onverwacht een 'bloemenkraam' bij de ingang van Dorpscentrum Oegstgeest.

Voor elke vrijwilliger was er een fleurige groet.

"Sociale Onthouding staat niet in ons woordenboek, maar het kan nu niet anders", aldus Pieter Hellinga. "Daarom een kleinigheid voor iedereen."

Aan het eind van de ochtend hadden alle hyacinten hun bestemming gevonden.


Repair Café afgelast

repareren n Repair Café Oegstgeest zal niet plaatsvinden op zaterdag 4 april. Dit in verband met de coronacrisis. Wie zich gezond voelt, kan thuis natuurlijk gewoon doorgaan met repareren. Vanwege de voorjaarsvakantie is er op 2 mei ook geen Café.

De eerstvolgende gelegenheid is op zaterdag 6 juni, van 10 tot 13 uur in het Dorpscentrum. Verder op www.repaircafeoegstgeest.nl.


Inzameling voedselbank

geven n Elke maand wordt er in Oegstgeest voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden. De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket.

Door het coronavirus is de voorraad van voedsel bij de voedselbank een stuk minder geworden.

Op dit moment is er vooral behoefte aan: pasta, pastasaus,rijst, groente in blik, fruit in blik, vis in blik en peulvruchten.

Oegstgeestenaren kunnen hun boodschappen inleveren op dinsdag 7 april van 19.00 tot 19.45 uur bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp).

"Uiteraard nemen we de regels in acht die er gevraagd worden zoals het 1,5 meter afstand houden van elkaar", aldus de organisatie.