Afbeelding
Foto:

Lieve Lucas,


gefeliciteerd met je verjaardag!

Opa en oma


Door John Vroom

Ik zag dat …

• in het voormalige winkelpand van Marquant een frisse conceptstore Klaartje is geopend met babykleding, kraamcadeau’s, accessoires, speelgoed en meer hebbedingetjes voor de kleintjes.

• in De Boeg, waar nog druk gebouwd wordt, de opening heeft plaatsgevonden van een gigantisch tuincentrum De Bosrand, met alles voor huis, tuin en dier zoals zij zelf zeggen. Het Restaurant De Plantage met 200 zitplaatsen en een kinderspeelhoek moest gesloten blijven.

• de poster ‘verhuurd’ nog steeds op het raam zit in het voormalige winkelpand van Léon/NoChaos en ik mij laat vertellen dat daar een tandartspraktijk in gaat komen. Wij wachten af.

• kapsalon Tetteroo de zaak gesloten houdt in verband met het Corona-virus tot 6 april volgens info op de deur

• modezaak Carrington al zijn etalages heeft afgeplakt met de mededeling op de deur dat zij in verband met het Corona-virus de zaak tot nader order gesloten houden.

• het Corona-virus een groot aantal ondernemers dupeert, maar ook een aantal tegelijkertijd aanzet tot nieuwe creatieve initiatieven, zoals Van der Zalm die een speciale bezorgdienst introduceerde voor kant-en-klare maaltijden, vlees en vleeswaren, dat Chris Schollaardt bezig gaat met een thuisbrengservice van Italiaanse maaltijden vanuit de Gouwe, de Rijnlandse Boekhandel nu ook boeken thuisbrengt en Bakker Hugo de Groot bestellingen op brood en gebak gratis thuis bezorgt. Wie weet stimuleert deze creativiteit ook andere ondernemers om van de nood een deugd te maken.


'Houd afstand en koop (online) lokaal'

winkelen n Ook de winkeliers in de diverse winkelcentra van Oegstgeest moeten er in deze bizarre tijd het beste van maken. Alexander Beekhuis, voorzitter van Winkeliersvereniging Lange Voort, dringt aan op realiteitszin.

“Probeer je als klant zoveel mogelijk aan de regels te houden, want anders verpest je het voor de ondernemers”, benadrukt hij. “Als er een lockdown zou komen, heeft dat te maken met het feit dat mensen niet hebben geluisterd naar het RIVM. Hoe beter mensen luisteren, hoe sneller deze coronacrisis is opgelost.”

Koop lokaal

Verder roept Beekhuis alle Oegstgeestenaren op om toch vooral lokaal te blijven kopen. “De meeste ondernemers zijn multi-flexibel geworden. Ook online is er bij de lokale middenstand veel te bestellen. Doe dat, of haal producten en maaltijden af. En bedenk bij alles wat je koopt: Bol.com betaalt de intocht van Sinterklaas niet! Dat doen de lokale ondernemers. Dus koop niets bij grote, internationale bedrijven.”

Houd afstand

De voorzitter wil graag dat men de Oegstgeester winkelcentra blijft bezoeken. “Kom wèl boodschappen doen, en houd dan goed afstand van elkaar. Bijna alles wat nodig is in deze tijd kun je in Oegstgeest kopen. Doe dat dan ook, en houd je bij het winkelen aan de regels.” Tenslotte benadrukt hij dat hamsteren niet nodig is. “Er is voldoende voor iedereen.” (WT)


Nieuwenhuis steekt ondernemers een hart onder de riem

economie n Wethouder Jan Nieuwenhuis heeft op woensdagmiddag 18 maart een brief ter ondersteuning aan de Oegstgeester ondernemers gestuurd.

"Ik wil u via deze weg een hart onder de riem steken. Want we leven in een hele bijzondere tijd in een ongekende crisis. De maatregelen die het kabinet heeft genomen raken logischerwijs ook de ondernemers in onze gemeente en de lokale economie. Ik begrijp goed dat u onzeker bent over de toekomst van uw onderneming. En hoe het gaat met uw inkomen. Mijn aandacht gaat naar u uit." Nieuwenhuis sprak over de bijstandsregeling voor ondernemers die vorige week werd gepresenteerd. "Het doel is om naast onze gezondheid, ook de banen en inkomens te beschermen en zo de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen."



Afbeelding