Voorziening aan Klinkenbergerplas

ideeën n Na de oproep in de Oegstgeester Courant zijn er diverse uitvoerbare ideeën gemaild naar ietsbijdeklink@gmail.com. Echter, de Coronacrisis gooit roet in het eten.

Een van de ideeën ging over een pop-up helikopterplatform bij de Klinkenbergerplas tijdens de F1-dagen op Zandvoort. Met de online aanschaf van een ticket huur je een parkeerplaats, een vlucht met helikopter naar Zandvoort, en een ticket voor het circuit. Het project zou worden gefinancierd door een rijke Russische zakenman. Met het niet doorgaan van de evenementen, kan dit idee helaas niet worden uitgevoerd.

De meeste opmerkingen die werden gemaakt gingen over horeca van verschillende omvang. Van de mogelijkheid van het kopen van een ijsje, tot het genieten van koffie en thee of zelfs een lunch gebruiken. Waar velen de vertraging betreurden van de bouw van een restaurant (beoogde Loetje), wil een enkeling geen verandering en worden elders in Oegstgeest gelegenheden genoeg gezien om te eten en/of te drinken.

Volgende week woensdagmiddag wordt het winnende idee gepresenteerd en kunnen er vragen worden gesteld over de uitvoering van het pop-up gebeuren aan het eind van het parkeerterrein aan de rand van de grote plas. Wel handig voor raadsleden of mogelijke bezwaarmakers om kennis hiervan te nemen. Er wordt ter plaatse géén presentatie gegeven, maar alleen op de Facebook evenementpagina Ietsbijdeklink.


China House tijdelijk gesloten

corona n "Met pijn in ons hart zijn ook wij genoodzaakt om onze deuren tot en met 6 april te sluiten. Een grote klap waarbij we voor iedereen hopen op het beste in deze crisissituatie", laten Ka Lun Ip & Team China House weten. "We blijven positief en zullen deze periode gebruiken om ons bedrijf klaar te stomen voor het voorjaar. Bedankt voor de massale steunbetuigingen!"