Margo de Rooij, Petra Bonnes en Judith Heemskerk sluiten zaterdag een mooie periode af. | Foto Willemien Timmers
Margo de Rooij, Petra Bonnes en Judith Heemskerk sluiten zaterdag een mooie periode af. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Damesmode R&R Style sluit deuren na 53 mooie jaren

ondernemen n Al vanaf de start van Winkelcentrum Lange Voort, in 1967, maakt de gezellige en moderne damesmodezaak R&R Style er deel van uit. Logisch dat veel Oegstgeestenaren even moeten slikken nu de zo vertrouwde winkel over enkele dagen gaat sluiten. “De sluiting is mijn eigen beslissing geweest”, vertelt eigenaresse Petra Bonnes. “Het huurcontract liep af, en anders had ik voor vijf jaar moeten bijtekenen. Dat was voor mij te veel risico in deze roerige tijden.”

Door Willemien Timmers

In deze laatste weken lopen klanten in en uit, brengen lieve cadeautjes en bloemen, en steken de drie dames een hart onder de riem. “Ik had niet verwacht zoveel aardige reacties en presentjes te krijgen”, zegt Petra zichtbaar ontroerd. “Het is een heel mooi gevoel dat we echt deel uitmaakten van de levens van onze klanten.”

R&R Style, zo genoemd vanwege de initialen van de eerste eigenaar, heeft in alle jaren modieuze, vlotte en betaalbare damesmode in de winkel gehad. “Mooie merken die wij altijd zelf inkochten, en die niet op de hoek van elke straat te vinden zijn. Ook het etaleren en het op kleur hangen van de kleding in de winkel deden we helemaal zelf.”

Petra Bonnes ging in 1987 bij R&R Style werken omdat ze naast haar baan als tennislerares bij UDO tijd over heeft. “Drie dagen op de tennisbaan vond ik te weinig, dus kwamen daar drie winkeldagen bij. Dat is toevallig zo gelopen.” Later werd het in de winkel zo druk, dat ze stopte als tennislerares, en fulltime in de winkel ging staan. “Heerlijk om te doen. Van Rijk Giebel, de eerste eigenaar, heb ik in 2005 de zaak kunnen overnemen. Ik heb veel aan hem te danken en van hem de kneepjes van het vak geleerd.”


In de eerste helft van 2001 kwamen zowel Judith Heemskerk als Margo de Rooij voor R&R Style werken. Het drietal is sindsdien altijd samen geweest. “Dat heeft gewoon zo moeten zijn”, glimlacht Petra. Beide dames weten dat de sluiting op deze manier ‘goed is’, maar zullen na komende zaterdag toch ook moeten wennen aan een leven zonder R&R Style. “We zeiden wel eens: ‘Als je van ons af wilt, zul je de zaak moeten sluiten’. En dat blijkt nog echt het geval ook”, lacht Judith Heemskerk. “We zijn nog nooit een dag met tegenzin naar ons werk gegaan”, zegt ook Margo de Rooij.

Klanten kregen in de gezellige winkel altijd een eerlijk advies. “Mijn motto is altijd: Het ligt niet aan je figuur, maar aan de kleding”, zegt Petra spontaan. “Klanten zijn ons echt trouw gebleven, en gaven ons hun vertrouwen”, vullen Judith en Margo haar aan. “Wat dat betreft hadden we nog wel even door gekund.”

“Ik ben zo dankbaar voor ons mooie team”, zucht Petra, die ondanks het weloverwogen besluit toch wel tegen de sluiting opziet. “We hebben samen heel veel voor de klanten gedaan, en merken dat we echt onderdeel van levens zijn geworden. Klanten helpen om de juiste kleding te kiezen is het liefste wat ik doe. We hebben onwijs veel lol en plezier gehad. Ik zal de winkel, de klanten en natuurlijk deze twee lieve meiden enorm gaan missen.”