Afbeelding
Foto: Wil van Elk

Tijdelijke voorziening aan Klinkenbergerplas

Foodtrucks n De oproep voor ideeën om iets (tijdelijks) te realiseren op de plek waar een Loetje-restaurant zou moeten komen, leidde tot een paar inzendingen naar ietsbijdeklink@gmail.com door burgers. Zo dacht iemand om twee foodtrucks met gezond en vega eten te plaatsen. “Heerlijk in de zomer. En anders een biologische frietboer!”

Een andere inzendster merkte op: “Elke keer dat ik er wandel en dat is wel drie à vier keer per week, terwijl ik geen hond heb, denk ik eraan hoe vreselijk jammer het toch is dat op deze prachtige locatie geen mogelijkheid is om van een ijsje, kopje thee, koffie of lunch te genieten....AL JAREN EEN GEMISTE KANS!!! Als ik met vriendinnen afspreek gaan we meestal naar het theehuis in de Leidse Hout of naar Warmond waar ze wel aan het water een restaurant/koffie/lunchlocatie hebben. Een paar schommels en glijbaan erbij en de kinderen zijn ook blij, terwijl de ouders kunnen bijkletsen. Het zou ook een ijssalon kunnen zijn waar je tevens een kopje koffie zou kunnen nuttigen”.


Drijvende bar

Ook varend feesten werd geopperd door een visliefhebber: “Een ponton van dertig bij twintig meter op de plas die via een loopbrug te bereiken is. Vanaf dit ponton waarop een pop up terras en bargelegenheid is geplaatst kunnen voor diverse recreanten het volgende gehuurd worden: Een drijvende bar voor acht personen inclusief barbecue. Een mini ponton met slaapgelegenheid voor twee personen en gebruik van bellyboats voor de sportvisserij”.


"Een mini ponton met slaapgelegenheid voor twee personen"

Romantisch

Een ander dacht aan wat uitgebreidere invulling: “Heerlijk romantisch overnachten aan de plas, de keet is beschikbaar voor twee personen. Volledig ingericht met een tweepersoonsbed en natte unit. Leuk voor groepsarrangementen, vissers die van luxe houden of gewoon een romantische avond. De cateraar werkt vanuit een lokaal pop up restaurant en bezorgt het ontbijt aan bed”.


Uitvoerbaar

Volgende week wordt bekendgemaakt welk idee kan worden uitgevoerd.