Afbeelding
Foto:

Anne van Berge Henegouwen

Interessant hoe sommige jongeren een heel zakelijke en pragmatische manier hebben gehanteerd om hun carrière uit te stippelen. Anne van Berge Henegouwen is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

“In tegenstelling tot mijn vriendinnen had ik in mijn jonge jaren nooit een droom over wat ik wilde worden. Tijdens mijn schooltijd op het Wellant College ontdekte ik eigenlijk meer welke kant ik niet op wilde. Niet de kant van land- en tuinbouw. Niet in de horeca en zo vielen meerdere richtingen om meerdere redenen af. Belangrijkste criterium voor mij was een richting te kiezen die toekomst had en dus vraag naar zou zijn en zou blijven. Met dat als uitgangspunt ben ik na het behalen van mijn diploma via internet alle opleidingen nagegaan en kwam terecht in de Zorg, waarbij de opleiding tandartsassistente mij erg aansprak. Heb de open dag bezocht, waarbij daar regelmatig de toen actuele hit “Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente” door de ruimten schalde en uiteindelijk was dat het voor mij als opleiding. Ik ben de 3-jarige studie tandartsassistente gaan doen bij het Id College en dat beviel goed, ook door de vele stages die ik mocht lopen en eindigde met een gemiddelde 8. Bij de praktijk waar ik mijn afstudeerstage liep ben ik blijven werken als Tandartsassistente.

Na enige tijd wilde ik eigenlijk meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid en koos voor een meer gespecialiseerde 4-jarige opleiding mondhygiëniste in Utrecht. Na het behalen van het diploma ben ik om meer praktijkervaring op te doen gaan werken bij de Parodontologie Praktijk aan de Koninginnegracht in Den Haag. Ja, midden in het centrum, maar als motorrijdster had ik weinig last van file- en parkeerproblemen.

Tegelijkertijd ben ik een aantal dagen gaan werken als Mondhygiëniste bij Mondzorg Oegstgeest, waar ik na anderhalf jaar fulltime ben gaan werken. Ik heb het daar erg naar mijn zin en krijg daar alle mogelijkheden om mij verder te ontplooien. Ik geloof niet dat ik de ambitie heb om tandarts te worden met een opleiding van nog eens zes jaar, maar een eigen praktijk als Mondhygiëniste lijkt mij wel een interessante zakelijke optie. Trouwens mijn auto is een Volkswagen Up. Ook heel zakelijk en praktisch gekozen, maar……. ik ben niet in alles zo zakelijk en pragmatisch hoor, hahaha”. Tja Anne, heel opmerkelijk!


Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding