FC Oegstgeest verzorgt voetbal voor meisjes en jongens, voor vrouwen en mannen en dat in alle leeftijden. Ook voor 'Ukkies'.
FC Oegstgeest verzorgt voetbal voor meisjes en jongens, voor vrouwen en mannen en dat in alle leeftijden. Ook voor 'Ukkies'. Foto:

FC Oegstgeest Ukkies gaan weer buiten voetballen

voetbal n Vanaf deze week is op de zaterdagen de voetbalfamilie van FC Oegstgeest weer compleet. Ook de allerkleinsten kunnen weer terecht op de velden. Gedurende de koude en winderige wintermaanden werd er in de gymzaal getraind maar nu is dat allemaal weer voorbij.

Het jeugdvoetbal kent verschillende spelvormen. Er is een leeftijdsindeling waarin iedereen tot zijn recht komt. Of je nu louter voor je plezier voetbalt of dat je ook nog wilt presteren, voor iedereen is er een geschikt team. Tegenwoordig worden de kinderen ingedeeld naar geboortejaar. Jongens en meisjes van 4 of 5 jaar (dus zij die geboren zijn in 2015 of 2016 maken deel uit van het jeugdvoetbal onder 6 jaar (O6). Het gaat bij deze groep vooral om het kennismaken met voetbal. Dat betekent dat op een speelse wijze het omgaan met een bal en met een tegenstander wordt geleerd. Dat gebeurt bij FC Oegstgeest op woensdagmiddag en op zaterdagmorgen.

Jongens en meisje met geboortejaar 2014 gaan hun eerste wedstrijden spelen in de Onder 7.

De komende weken stelt FCO de trainingen open voor kinderen die kennis willen maken met voetbal én met FC Oegstgeest. Dat mag zonder aanmelden, maar men stelt het wel op prijs als ouders het vooraf even laten weten.

Op woensdagmiddag wordt de training verzorgd door Jos Witteman van 17.00 – 18.00 uur. Op zaterdagmorgen wordt de training verzorgd door Koos Lens van 9.45 – 10.45 uur (geboortejaar 2015) en van 10.45 uur tot 11.45 uur (geboortejaar 2016)

Voor informatie en aanmeldingen: ukkies@fcoegstgeest.nl.