Afbeelding
Foto:

O.G.A.V. gooit hoge ogen

turnen n Seizoen 2019-2020 begint voor de turnvereniging van Oegstgeest verrassend succesvol.

Na de twee plaatsingswedstrijden voor het landelijke 2e en 3e divisie niveau plaatsen maar liefst acht turnsters zich voor de halve finale Nederlands kampioenschappen in april.

Pupil 1 Danique Terstegen, Pupil 2 Naomi Kunath, Jeugd Imayda Schalkwijk, Junioren Inge Gijsman, Dewi van Lingen en Ayshia Schalkwijk en Senioren Anne-Bo Varkevisser en Amber Gordijn is het gelukt om binnen het doorstromingspercentage van twintig procent vanuit het district Zuid-Holland een plekje te bemachtigen voor de halve finale NK. Ook werd er door Danique, Imayda, Inge, Dewi, Ayshia en Amber een podiumplek bemachtigd tijdens de plaatsingswedstrijden.

Eerder had O.G.A.V. Oegstgeest ook al succes met de honderd procent plaatsing in een divisie hoger. In de 2e divisie nam senior Tirza de Graaf het zilver mee naar huis tijdens de tweede plaatsingswedstrijd en plaatste zich samen met Michelle de Meza en hoofdtrainster van de selectie van O.G.A.V. Rochelle Kemmel voor de kwartfinale NK op 14 maart. De turnsters van de 3e divisie konden zich ook nog plaatsen voor de districtsfinales meerkamp en toestelfinales van Zuid-Holland op 21 en 22 maart. Voor de meerkampfinale plaatsen zich maar liefst 16 turnsters en er werden totaal 12 toestelfinales binnen gesleept door de selectie waarvan één in de 2e divisie.

Ruim een derde plaatst zich voor het landelijk traject en meer dan de helft voor de districtsfinales/toestelfinales van Zuid-Holland. O.G.A.V. Oegstgeest laat hiermee zien dat ze goed meedraaien op hoog niveau met minimale faciliteiten en accommodatie. Het trainersteam is creatief en vindingrijk om de turnsters de nodige trainingsuren te bieden.

In de laatste week van februari heeft de turnselectie zich ingezet om mee te sparen aan turntoestellen. Dit hebben zij gedaan door stroopwafels te verkopen. Door een opbrengst van 790 euro kan er een uitbreiding worden aangeschaft en materiaal vervangen worden.


| Foto: Senior 2e divisie Tirza de Graaf (17 jaar) zilver op de 2e plaatsingswedstrijd