De beker op de dinsdag bij Bridgeclub Rijnland is gewonnen door Ferry van Huut en Willem van Schie.
De beker op de dinsdag bij Bridgeclub Rijnland is gewonnen door Ferry van Huut en Willem van Schie. Foto:

Gevarieerd speelprogramma Bridgeclub Rijnland

bridge n Op het speelprogramma van BridgeClub Rijnland staan niet alleen de bekende competitievormen Paren en Viertallen maar Rijnland staat open voor afwisseling en variatie.

Dit seizoen speelden we al een ParenKlimcompetitie en een Bekercompetitie. De Beker op de dinsdag is gewonnen door Ferry van Huut en Willem van Schie. De winnaars op donderdag zijn Theo de Winter en Ton Remmerswaal.

Volgende week start de viertallencompetitie; de paren hebben een nevenpaar gezocht om de komende zes weken als viertal de strijd aan te gaan met andere teams.


Nieuw onderkomen

Bridgeclub Rijnland speelt sinds najaar 2018 in het nieuwe onderkomen, het clubhuis van de Oegstgeester Golfclub. Een prima speelgelegenheid in een mooi park en met veel parkeerruimte. De clubavonden zijn ongewijzigd op dinsdag en donderdag; uiteraard rookvrij. Er is plaats voor nieuwe leden. Ook individuele spelers, die een partner zoeken, kunnen zich aanmelden; de club zal proberen een partner te vinden.


Voor meer informatie of aanmelden: bezoek de website www.nbbclubsites.nl/club/9013 of bel de secretaris Cornelis Hoefsloot 071-5211 093.


Drie punten voor LOHC Dames 1

hockey n Afgelopen zondag mocht LOHC Dames 1 aantreden tegen Fletiomare Dames 1.

Na een goede voorbereiding in onder andere het mooie en zonnige Barcelona en veel oefenpotjes begon het team met veel vertrouwen aan de start van de tweede seizoenshelft. Begeleid door de muziek en support van Heren 3 begon het damesteam scherp aan de wedstrijd met meteen een paar kansen op de 1-0, maar helaas troffen de dames nog geen doel. Ruststand 0-0.

"Ook in de tweede helft hebben wij het betere spel laten zien en waren de grootste kansen voor ons", vertelt een speelster. In het derde kwart sloeg Alice Engelkes een bal de cirkel in die Marthe Meijer prachtig de goal in tipte. Helaas keurde de scheids deze goal af omdat de bal niet binnen de cirkel aangeraakt zou zijn. "Gelukkig lieten we onze koppies niet hangen en bleven we kansen creƫren." In de 68e minuut was het dan eindelijk zover: een strafcorner werd op aangeven van Rozemarijn Tiebout prachtig door (weer) Marthe laag in de hoek getipt. 1-0! "Met nog twee minuten op de klok zijn we blijven strijden en hebben zo onze verdiende drie punten in de pocket."


Volgende week reist het team af naar Leiderdorp voor de derby tegen Alecto.

Afbeelding
Afbeelding