Koffiebijeenkomst

ontmoeting n Op vrijdag 13 maart is de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan.

Gasten zijn van harte welkom vanaf 10.00 uur. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Het onderwerp is dit keer: Is de zending geschiedenis? Een persoonlijk verhaal over Zending en Zendingshuis van ds. Aart Verburg

Het is twintig jaar geleden dat het Zendingsbureau en het Hendrik Kraemer Instituut (HKI) uit het Zendingshuis aan de Leidsestraatweg in Oegstgeest verhuisden naar Utrecht.

Het Zendingshuis kreeg een andere functie. Wat gebeurde er met de Zending en het HKI? Ds. Aart Verburg werd aan het HKI in het Zendingshuis voorbereid op werken in Indonesië, namens ‘de zending’. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal over ‘zendeling zijn’, de ontwikkeling van zijn denken over zending, ‘sluiting van het HKI wegens succes’, gemiste kansen en blijvende opdracht van de zending in de Nederlandse samenleving. Oude beelden over zending zijn hardnekkig, maar mogen de belangrijke missie van de zending ‘nu’ niet belemmeren. Iedereen is van harte welkom op 13 maart.

Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de kerk te komen,dan kan men voor vervoer contact opnemen met mevrouw Hennie Dijkhuis (telefoon 071 51 73 371, eventueel voicemail inspreken) of met Bea de Kogel( 071 51 55 226).


Gesprek aan Tafel in het Dorpscentrum

ontmoeting n Woensdag 18 maart zal er weer 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum van 10.00 tot circa 12.00 uur. Dit keer onder begeleiding van Francien van der Zijden.

18 maart zal het onderwerp zijn: Hoe voorkom je eenzaamheid? Bezoekers gaan onderzoeken wat eenzaamheid betekent voor eenieder en hoe men daar zelf tegen aan kijkt. Voor elk kan eenzaamheid namelijk iets anders betekenen. Kennen we mensen die eenzaam zijn? Zijn we zelf wel eens eenzaam? En…er zijn ook mensen die de eenzaamheid juist opzoeken. Maar wat nu als je ongewild eenzaam bent, welke oorzaken liggen daar aan ten grondslag? En hoe kunnen we ons zelf of andere helpen om langdurige eenzaamheid te voorkomen? Bezoekers kijken naar tips en geven waar mogelijk adviezen mee.
Genoeg stof om met elkaar over in gesprek te gaan. Onder het gesprek zal koffie en thee geserveerd worden. Kom ook woensdag 18 maart naar het Dorpscentrum en schuif aan. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.