Scouting Sagara Satrya’s doet mee aan NLdoet

helpen n Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart organiseert het Oranje Fonds voor de zestiende keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Scouting Sagara Satrya’s doet mee. Zij gaan een dak maken op het nieuwe bootjes-hok.

Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. "We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom", aldus een woordvoerder van de Scouting Sagara Satrya’s.

Scouting Sagara Satrya’s is een zeeverkenners groep. Elke zaterdag wordt er een aantrekkelijk programma geboden voor jongens en meisjes van 5 tot 20 jaar. Ze beschikken over een mooi terrein aan de Mariahoevelaan 2b. "Sinds kort hebben we een bootjes-hok gerealiseerd, maar daar moet nog een dak op. Dit hok is voor de kleine bootjes waarmee onze jongere leden kennis kunnen maken met het waterwerk. We willen deze klus doen op zaterdag 14 maart. Meld u aan op www.nldoet.nl. Om 10.00 uur staat de koffie klaar, waarna we gaan beginnen."


Blijf vitaal met Medische Training voor Ouderen

bewegen n Regelmatig bewegen houdt niet alleen de spieren vitaal maar ook de hersenen. Daarom start Marente binnenkort op diverse locaties de cursus ‘Medische Training voor Ouderen’.

Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut doen ouderen oefeningen om spieren en gewrichten soepel en sterk te houden. Er wordt in een kleine groep getraind waardoor er voldoende individuele aandacht is en deelnemers op hun eigen niveau en op hun eigen tempo trainen. Naast fit blijven, is de training ook een moment van ontspanning en gezelligheid.

De cursus start op drie data: woensdag 1 april van 16.00-17.00 uur in Oegstgeest, op woensdag 8 april van 16.00-17.00 uur in Sassenheim en vrijdag 17 april van 13.00-14.00 uur in Katwijk.


Veel ouderen hebben moeite om de eerste stap te zetten naar een actievere manier van leven. Stramheid en angst voor het vallen spelen daarbij een grote rol. Dat hoeft echter geen belemmering te zijn. Met de medische training van Marente worden deelnemers op een verantwoorde manier weer soepel en sterk. Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut doet men één keer per week oefeningen die de spieren versterken. Er wordt getraind in kleine groepen waardoor deelnemers alle aandacht krijgen en kunnen trainen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo. De oefeningen zijn afwisselend en worden gedeeltelijk op sportapparatuur uitgevoerd. Door de oefeningen verbetert de conditie en balans waardoor valpartijen worden voorkomen en de zelfstandigheid in stand wordt gehouden. Fit blijven is een belangrijk speerpunt van de training maar ontspanning en gezelligheid wordt zeker niet vergeten.


Inschrijving en informatie

De medische training start op woensdag 1 april in Oegstgeest, op woensdag 8 april in Sassenheim en op vrijdag 17 april in Katwijk. Zorg en Zekerheid vergoedt deze training geheel of gedeeltelijk, dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Aanmelden kan voor Oegstgeest tot 19 maart, voor Sassenheim tot 26 maart en voor Katwijk tot 3 april. Informatie via Ledenservice van Marente 071 409 32 23 www.marente.nl/cursussen.