China House

dineren n Op woensdag 1 april heeft restaurant China House weer een Wijn & Spijs avond in hun vernieuwde 'binnentuin'.

Deze week neemt het restaurant deel aan de Vegetarische Restaurant-week. Zie ook de advertentie op pagina 2 van deze krant.


Praise-avond

zingen n Op zondag 22 maart is er om 19.00 uur een avond met lofprijs en aanbidding rondom het thema ‘Een nieuw begin’ in de Rehobothkerk.

Vanaf 18.45 uur is er ontvangst met koffie en thee. Iedereen is van harte welkom aan de Lijtweg 1.


Vogelexcursie

natuur n op zondag 15 maart is er een vogelexcursie met een koeienschuit naar de Klaas Hennepoel polder met het thema: 'Welkom Grutto!' Vertrek om 13.30 uur bij het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn in Warmond.

Nu de kou en regen hopelijk definitief zijn verdreven uit onze contreien en de bermen weer kleur krijgen dankzij krokussen en narcissen, lijkt eindelijk de lente weer voor de deur te staan. En met de terugkeer van de lentevogel bij uitstek, de grutto, weet je zeker dat een nieuw seizoen is aangebroken. Na een energieverslindende tocht van duizenden kilometers zijn de eerste grutto’s een paar weken geleden uitgehongerd teruggekeerd uit Spanje en Afrika. Na een korte periode van rust en opvetten, onder andere in de klaas Hennepoelpolder, gaan zij de polders van het Kagerplassengebied in om te broeden.

Maart is een leuke maand om de natuur in te trekken omdat niet alleen de zomergasten terugkeren, maar ook de overwinteraars zoals smienten nog niet weg zijn. Ze zijn zich nog volop aan het voorbereiden alvorens te vertrekken voor de reis naar hun broedgebieden in Siberië. Maar ook andere wintergasten zoals de grote zilverreigers kieviten, futen, meeuwen-, eenden- en ganzensoorten houden zich nog even op in onze polders. Menig paartje is al begonnen met de broed-voorbereidingen, maar hopelijk is er nog voldoende te zien en te beleven in de Klaas Hennepoelpolder.

Alle reden dus voor een eerste vaarexcursie in dit nieuwe seizoen. Op zondag 15 maart verzamelen men om 13.30 uur bij het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn. Na een introductie door Hans en Tom van het NOCK stapt men aan boord van de koeienschuit van Willem van der Voort om met eigen ogen de eerste nieuwkomers en laatste wintergasten te aanschouwen in de Veerpolders. De excursie wordt deskundig begeleid door de ervaren IVN-vogelgids Lex Burgel.

Om ongeveer 16.30 uur zijn deelnemers weer terug bij het Natuur Ontdekking Centrum. De kosten voor deze excursie bedragen 5 euro pp. (kinderen tot 12 jaar 3 euro) en omdat er maar beperkt plaats is op de schuit, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via de website www.koudenhoornontdekken.nl of het bekende emailadres : info@koudenhoornontdekken.nl.

Wees er snel bij, want deze excursie is altijd snel volgeboekt.