Drie bekeuringen op Abtspoelweg

politie n Op zondag 8 maart werd er een verkeerscontrole gehouden op de Abtspoelweg om de verkeersveiligheid in het dorp te bevorderen.

De meeste bestuurders hielden zich keurig aan de juiste snelheid. Er werden in totaal drie bekeuringen uitgeschreven. De hoogste snelheid die gemeten werd was 71 kilometer per uur.


Hugo Borst leest in raadhuis voor uit eigen werk

dementie n In 2015 verscheen de bundel 'Ma', een verzameling van columns die Hugo Borst maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger.

De omstandigheden in het verpleeghuis zorgden ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen. In 2017 verscheen het vervolg op Ma: Ach, moedertje.

Het onderwerp dementie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij en dat geldt natuurlijk ook voor Oegstgeest, ook al lopen de activiteiten van Project Dementievriendelijk Oegstgeest af.


Daarom is Hugo Borst uitgenodigd om hem, onder meer als mantelzorger, te horen vertellen over het proces van dementie van zijn moeder en hoe we ons daarover kunnen laten inspireren.

23 maart, 19.30-21.00 uur, Raadszaal gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13. De zaal is open vanaf 19.00 uur.


Kaarten 5 euro aan de zaal of bij de Rijnlandse Boekhandel. Als dit bedrag bezoekers weerhoudt om te komen, kan men zich aan de zaal melden bij Pauline Goddijn.