Parkinson Café

ontmoeting n Donderdag 20 februari is een ieder van harte welkom voor de bijeenkomst van het Parkinson Café in de grote zaal van het Dorpscentrum aan de Lijtweg. Op het programma staan een aantal oefeningen van Dr. Beat door Koos van Touw, en daarna een lezing over mondhygiëne bij Parkinson door Marjolein van Stiphout en Tom Turk.

Marjolein is in 2005 afgestudeerd als tandarts aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2012 heeft zij de differentiatie-opleiding tot tandarts-gehandicaptenzorg afgerond. Marjolein is werkzaam bij Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Rijnmond en bij tandartsenpraktijk Phoa-Kleinrijk, beide in Rotterdam. Tevens is zij bestuurslid van de Stichting Mondzorg & Parkinson.
Tom Turk is tandarts gehandicaptenzorg in ruste. Hij is tandarts en mede-eigenaar geweest bij tandheelkundig Centrum Woubrugge tot 2015. Hij is tandarts voor één dag in de week bij Ipse de Bruggen, daarvoor Craeyenburch van 1991 – 2017 in Nootdorp. Hij was van 1990 tot 2006 voorzitter van de VBTGG (Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheidszorg voor Gehandicapten).

Parkinson Café • 20 februari • inloop vanaf 13.30 uur (start 14.00 uur) tot ongeveer 16.00 uur • Grote zaal Dorpscentrum


Vrijwilligers

Zoals bezoekers van ons café inmiddels wel weten, wordt de vriendelijke sfeer in belangrijke mate bepaald door de gastvrijheid van de vrijwilligers. De oorspronkelijke groep van vrijwilligers, die al vanaf de oprichting van het café meedraaide, is na jaren trouwe dienst het laatste jaar drastisch geslonken. "Wij komen daarom heel graag in contact met mensen op wie wij geregeld een beroep kunnen doen. Het gaat om een inzet van circa 2,5 uur op donderdagmiddagen, één keer per maand (elke derde donderdag)."
Postadres: D. L. de Jong, Warmonderweg 26, 2341 KW Oegstgeest


Cursus voor jonge stellen

samen n Een relatie in stand houden gaat niet vanzelf. Daarom organiseert Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. sinds 2014 de 'Bouwen aan je relatie' cursus voor jonge stellen die kort bij elkaar zijn en hun relatie serieus nemen.

De cursus bestaat uit vijf gezellige avondjes uit. Na een diner voor twee en inleidende filmpjes over een relatieonderwerp gaan de jonge stellen met z'n tweeën opdrachten doen en doorspreken. Informatie en aanmelding via www.VoorElkaarLeiden.nl.


D.E. punten

geven n Voor de achtste keer leverden huishoudens in heel Nederland hun gespaarde D.E waardepunten in, om te verzilveren tegen koffie voor de voedselbanken. Dit jaar is opnieuw het record gebroken. Vanuit alle hoeken van Nederland hebben Lionsclubs en voedselbanken maar liefst ruim 65 miljoen D.E waardepunten ingezameld. Douwe Egberts voegde traditiegetrouw 20 procent toe aan het totaal. Resultaat: 134.000 pakken D.E Aroma Rood.