Marijn Polet speelde, als verdedigende middenvelder, een goede wedstrijd. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest tegen koploper onderuit

voetbal n Ook afgelopen zaterdag lukte het FC Oegstgeest niet om in de wedstrijd tegen TAVV punten te pakken (1-5). Op zich niet verwonderlijk als je weet dat TAVV de lijst aanvoert.

Ondanks de goede start van FC Oegstgeest met het hogere aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, keek Oegstgeest binnen een half uur toch tegen een 0-2 achterstand aan. De eerste goal scoorde TAVV na 13 minuten uit een corner via een kopbal. Dit was letterlijk de eerste mogelijkheid die TAVV kreeg, honderd procent resultaat dus.
In die periode had FC Oegstgeest een goede greep op de wedstrijd. Tot dan toe had TAVV nog geen enkele kans kunnen creëren.
Het tweede doelpunt (22 min) was heel ongelukkig. Eén van de FC Oegstgeest spelers kreeg de bal op zijn hoofd met het doel om de bal naast te koppen. De bal verdween echter achter keeper Mitchel Zandbergen: 0-2. En dat in een periode dat FC Oegstgeest wel degelijk kansen had. De conclusie is zeker gerechtvaardigd dat de TAVV keeper de uitblinker van de wedstrijd was.
Na rust strafte TAVV een slordigheid in de FC Oegstgeest defensie af: 0-3 (50 min). Met deze stand liet TAVV zich wat meer afzakken en ging meer op de counter voetballen. Ondanks dat wist Daan van Moorsel via een kopbal vanuit een voorzet op rechts de bal goed achter de doelman te plaatsen (51 min: 1-3). Dan is het jammer dat vlak daarvoor de 0-3 viel, want met 1-2 had er misschien weer wat meer spanning in de wedstrijd gekomen.
Ondanks dat ging trainer Nico van der Salm toch voor een aanvallende wissel. Daniël van Vliet kwam erin voor Ruben Groeneveld. Achterin liep Oegstgeest nu één op één met als doel om meer druk naar voren te zetten. Het ingecalculeerde risico hiervan is natuurlijk de counter. Dit wist TAVV tot twee keer toe te verzilveren (1-5).

FC Oegstgeest heeft goede inzet getoond. Jammer dat ze opnieuw relatief snel tegen een achterstand aankeken in een periode dat ze zeker niet de mindere waren.

De eerst volgende competitiewedstrijd is op 7 maart uit tegen FC VVC. Deze week speelt FC Oegstgeest donderdag in het kader van de LAV cup thuis tegen ASC om 20.00 uur.

Amsterdamse clubs hofleverancier winstpunten Fiks

Korfbal n Evenals AW.DTV heeft ook Rohda in de return de punten moeten afstaan aan Fiks. Na afloop stond een ruime 35-21 zege op het scorebord. Ook in de vorige ontmoetingen trok Fiks aan het langste eind. Tegen eerstgenoemde met kleine marges, tegen het reeds gedegradeerde Rohda verliepen beide wedstrijden ruim in het voordeel van Fiks. Acht van de tien wedstrijdpunten werden op genoemde clubs behaald.

Het zijn belangrijke winstpunten in de strijd om weg te blijven van de zevende plek, die eveneens een ticket oplevert richting teruggang naar de overgangsklasse. Avanti verloor wederom en staat nu vier punten achter op Fiks met nog twee competitieronden te gaan. Uitgerekend de laatste ontmoeting is in Pijnacker tegen Avanti. Over twee weken is het van groot belang om in de uitwedstrijd tegen HKC minimaal een gelijkspel te bemachtigen, want daarmee zou Fiks definitief een vervolg op verblijf in de hoofdklasse afdwingen.
Rhoda, vooraf de gedoodverfde degradatiekandidaat, heeft geen enkel wedstrijdpunt weten te bemachtigen en verloor iedere ontmoeting met ruime cijfers. Daarop zou afgelopen zaterdag geen uitzondering komen. Alleen in de eerste drie minuten heeft de Amsterdamse formatie even een glimp van hoop op een mooie droom mogen koesteren bij een voorsprong van 1-3. Binnen een kwartier werd de tegenstander tot grote vreugde van het vele publiek hardhandig in de harde realiteit teruggeroepen. Het was snel duidelijk dat Rohda weinig grip had op het uitgekiende aanvalsspel van de thuisclub. In het tweede bedrijf miste Fiks kwaliteit en concentratie. Van 18-6 bij rust was het binnen twee minuten 18-10. Een wake up call voor Fiks, dat daarna direct de controle weer overnam en geleidelijk verder uitliep. Rohda kon aanvankelijk mee-scoren. Daarna ijlde Fiks via 26-13 naar een klinkende 35-21 zege. Dionne Blangé en Ivette Schippers vielen in de tweede helft in. Scores: Mart Hortensius en Roy Vreeken (beiden 6), Dominic van Welzen (5), Michelle Rozenbroek, Melissa Heijne en Jan Anholts (ieder 4), Ilse Hazekamp en Lianne Anholts (2), Dionne Blangé en Kevin Vreeken (1). Dit was de laatste zaal-thuiswedstrijd. De laatste ontmoetingen zijn in Hardinxveld-Giessendam en Pijnacker.
Het tweede reserveteam blijft in de strijd voor promotie naar de reserve overgangsklasse. Tegenstander Koag 3 werd in sporthal De Cuyl met 30-11 weggeblazen. Miquel van Welzen en Youp Coli produceerden beiden in scorend opzicht een 'zevenklapper'.

Fiks won met een klinkende 35-21 zege. | Foto Dick Brussee