Zingen bij De Troubadours

zang n "Zingen kun je altijd, ook als je wat ouder bent. Dus wat let je om het eens bij dit gezellige koor te proberen? In tegenstelling tot veel andere koren kent De Troubadours geen leeftijdslimiet (of misschien kun je zelfs zeggen leeftijdsdiscriminatie?); iedereen is welkom, zowel jong als oud". Aan het woord is Marianne Schuurmans van De Troubadours.

"Dat iedereen welkom is, is mede te danken aan de dirigent en pianist Erik van Balen, een muzikaal genie die niet alleen technisch heel vaardig is maar dit met humor en enthousiasme op het koor weet over te brengen. Er moet soms hard gewerkt worden, maar het plezier is er zeker niet minder om."

Het koor zingt in dit jubileumjaar (want het bestaat nu 45 jaar) de Messa di Gloria van Giacomo Puccini (1858-1924), aangevuld met enkele bekende operaliederen. De Messa di Gloria is gecomponeerd voor orkest en koor met tenor- en baritonsolisten. Zoals altijd wordt het koor door professionals (dirigent, orkest en solisten) ondersteund.

Alhoewel het project al een paar maanden geleden gestart is, kunnen deelnemers nog instromen tot eind februari. "Er wordt gerepeteerd tot aan het concert op 12 en 13 juni, dus je hebt nog alle tijd om je de muziek eigen te maken. Alhoewel het wel makkelijker is als je noten kan lezen, strikt noodzakelijk is het niet, er wordt uitgebreid gerepeteerd en er is een oefen-cd zodat je ook thuis kunt oefenen."
En terwijl het afsluitende concert voor velen juist de kers op de taart is, het is niet verplicht, voor diegenen die wel willen zingen maar opzien tegen het concert.

"Ben je geïnteresseerd, kom dan gerust eens langs en doe vrijblijvend twee repetities mee om te kijken of het wat voor je is, alle stemmen zijn welkom, vooral tenoren!"

De repetities zijn op maandagavond (uitgezonderd schoolvakanties) van 20.15 tot 22.30 uur, Dorpscentrum, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest, met ruime (gratis) parkeergelegenheid, en een gezellige ontvangstruimte waar het in de pauze fijn toeven is.

Contact: Mia Klünnen- de Leeuw, miadeleeuw009@gmail.com / tel 070-3997280. Zie ook de website www.detroubadours.com


Bomenkap langs de N206

groen n Van half februari tot eind februari 2020 kapt Boskalis op het grondgebied van Katwijk circa 280 bomen en bossages langs de N206 ir. G. Tjalmaweg. De bomenkap is nodig voor de aanpassingen aan de Tjalmaweg.

De vergunningaanvragen en de kap van bomen gebeurt in fasen. De eerste fase van deze bomenkap vond plaats in december 2019, het tweede deel wordt nu gekapt. Het betreft alleen bomen die gekapt moeten worden om de definitieve situatie te realiseren; de kapvergunning voor deze bomen is in het voortraject al aan de provincie Zuid-Holland verleend.

De bomenkap duurt maximaal twee weken en staat gepland van maandag 17 februari tot en met vrijdag 28 februari.