Afbeelding
Foto:

Wandkleden uit Zuid-Afrika in Wereldwinkel

fairtrade n Kwalitatief hoogstaande, handgeborduurde wandkleden van vrouwen van het Shanghaan volk zijn nu te vinden in de Wereldwinkel in Winkelcentrum Lange Voort.

In het begin met advies van een beeldend kunstenaar vervaardigen Shangaan vrouwen deze kleden in heldere, frisse kleuren met thema's uit hun culturele achtergrond. De activiteit begon met vijf vrouwen en nu zijn er al meer dan 1300 Shangaan betrokken bij de productie. Dit is een grote stimulans voor de werkgelegenheid van de Shangaan bevolking levend in de streek Letsitele/Giyani in de Limpopo provincie in Noordoost Zuid-Afrika.


Volwassenen in het KunstKasteel

creatief n Het KunstKasteel start op 4 maart een proef: vanaf die dag tot aan de zomervakantie kunnen volwassenen op elke even woensdag van de maand van 20 – 21.30 uur vrij komen tekenen, schilderen en knutselen.

Als deelnemer bepaal je zelf wat je maakt, met welke materialen en hoe je dat doet. Hester Scheltens ondersteunt je wanneer nodig bij dat wat je maakt. Ervaring is niet nodig; plezier in wat je doet staat voorop en als deelnemers inspireer je elkaar. Opgeven en kosten: Hester 06-23521164. Het KunstKasteel ligt aan de Rhijngeesterstraatweg 191 áchter Het huis Ampijoloe.


Paradijsvogels in Trefpunt

theater n Poppenanimator Fred Delfgaauw komt met zijn Paradijsvogels op vrijdag 6 maart naar Het Trefpunt in Warmond. De poppen komen tot leven, worden bezield en de toeschouwer vergeet dat het slechts dode materie is. Aanvang 20.30 uur en een kaartje kost 18,00 euro inclusief pauzedrankje. De verkoop loopt via www.theaterhettrefpunt.nl.