Gesprek aan Tafel

ontmoeting n Woensdag 19 februari zal weer 'Gesprek aan Tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum van 10.00 tot 12.00 uur. Het gesprek staat dit keer onder begeleiding van Elske Sigmond.

Het onderwerp zal zijn: 'Fake news' oftewel Nepnieuws.
Sinds 2016 - de presidentiële verkiezingen in de VS - kunnen we niet meer om de term 'fake news'/nepnieuws heen. Nepnieuws is misleidende informatie in de vorm van een nieuwsbericht, die wordt verspreid om geld te verdienen of om de publieke opinie te beïnvloeden. Het is een vorm van desinformatie.

Ongewild en ongevraagd hebben we met dit verschijnsel te maken. Wat betekent dit voor ons in ons alledaagse leven? Zie je dit als gevaar van deze tijd, kun je het herkennen en hoe dan? En waarom maken mensen nepnieuws en waarom geloven we het ook vaak? Hoe kun je je er tegen wapenen? Tevens kun je je afvragen of objectief weergeven van gebeurtenissen eigenlijk wel mogelijk is. Over dit boeiende onderwerp gaan we met elkaar praten en kunnen ervaringen gedeeld worden.
Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers worden geserveerd. Kom ook woensdag 19 februari naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.


Ontmoetingsochtend

ontmoeting n Op dinsdag 18 februari vanaf 10.30 uur vindt de maandelijkse ontmoetingsochtend plaats op de Trompenburg aan de M.H. Tromplaan. Er is een koffietafel met gesprek rond het thema "Wie zou jij voor één dag willen zijn".

Onder de ervaren gespreksleiding van Iris van der Heul en Gerrie Kooijman zullen de aanwezigen met elkaar hun dromen en gedachten hierover uitwisselen.

Iedereen is van harte welkom om aan het gesprek deel te nemen. Sinds oktober 2019 vindt deze maandelijks ontmoeting plaats, en iedere keer komen er een tiental buurtbewoners bij elkaar. Welkom om aan te sluiten.

Meer info? Bel de sociaal makelaar, Sietske Steenbergen op 06-83079884.


Tulku's, Avatara's en Buddha's

lezing n Op maandag 17 februari organiseert de Theosophical Society Point Loma een lezing met als titel 'Compassie:Tulku's, Avatara's en Buddha's'.

De lezing begint om 19.30 uur in Sijthoff Leiden, Doezastraat 1 in Leiden. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij.