De in Oegstgeest geboren en getogen Saar (1978) schrijft over heimwee, de zee, de zomer en een broekzak waar je precies in past.
De in Oegstgeest geboren en getogen Saar (1978) schrijft over heimwee, de zee, de zomer en een broekzak waar je precies in past. Foto:

Verzamel zachte dingen

lezen n Eind november verscheen de dichtbundel Verzamel zachte dingen van Saar Breimer, een verzameling van gedichten en korte verhalen over de zachte dingen in het leven.

De in Oegstgeest geboren en getogen Saar (1978) schrijft hierin over heimwee, confetti onder de kast en vergeten liedjes, de zee, de zomer en een broekzak waar je precies in past. Ontwerper Leentje van Wirdum maakte voor ieder gedicht een eigen vorm, een wolk van confetti, regendruppels of herfstblaadjes, net wat de lezer er zelf in ziet. Het is een boek om heel vaak in te bladeren en te blijven lezen, een boek om steeds weer bij terug te komen om te weten hoe dat ook al weer moet, zachte dingen verzamelen.

Eerder werkte Saar Breimer voor uitgeverij Lemniscaat en schreef ze reisboeken voor Uitgeverij Kosmos. Haar gedichten en korte verhalen wilde ze graag zelf uitgeven om zo echt het boek te maken dat ze voor ogen had. Om te kunnen werken met de beste mensen en de eerste oplage te financieren startte ze in de zomer van 2019 een crowdfundingcampagne op online cultureel platform Voor de kunst. Dat werd een geweldig succes, door alle positieve reacties en een onverwachte subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds haalde ze daarmee zelfs 109 % van het streefbedrag op. Mensen doneerden enthousiast, kochten het boek alvast of bestelden een gedicht op maat. Zo ging de voorverkoop hard én hield ze er een aantal bijzondere opdrachten aan over, onder andere het schrijven van een gedicht op maat voor een huwelijksjubileum, een passend gedicht voor een bedrijf en voor de intensive care afdeling van een ziekenhuis.

Verzamel zachte dingen is in Oegstgeest te koop bij de Rijnlandse Boekhandel, de Kler en bij KLAAR conceptstore op de Lange Voort. Met de zachte kaft is het een fijn boek om cadeau te geven, bij een geboorte, een feestje of juist aan iemand die verdrietig is. En om zelf te houden en heel vaak in te lezen.

Verzamel zachte dingen - 19,95 euro - Saar Breimer - www.saar.red


Stage Nieuwe Stijl

arbeidsmarkt n Al sinds maart 2013, zet project Stage Nieuwe Stijl zich in om recentelijk afgestudeerde, hoogopgeleide jongeren tot en met 30 jaar uit de regio Holland Rijnland een helpende hand te bieden op de arbeidsmarkt. Bijna zeven jaar later is het project nog altijd een groot succes!

Binnenkort bestaat Stage Nieuwe Stijl 7 jaar en ook de 700ste deelnemer is in het vooruitzicht. Zoals blijkt uit de cijfers, is er nog steeds een grote vraag onder de doelgroep van MBO4-, HBO-, en WO-afgestudeerden naar een brug tussen studie en werk. Sinds de aanvang van het project, zijn gemiddeld 77.7% van de deelnemers positief uitgestroomd naar een baan of vervolgstudie.

Ook nu is er ruimte voor nieuwe instroom, dus ben je of ken je iemand die dit project kan gebruiken? Meld je aan via: aanmeldingen@stagenieuwestijl.nl. Voor meer informatie kan je kijken op de website www.jongerenopdearbeidsmarkt.nl.

Afbeelding