Er was weinig schade, wel waaiden een aantal bomen om . | Foto Willemien Timmers
Er was weinig schade, wel waaiden een aantal bomen om . | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Schade storm Ciara valt mee in bebouwde kom Oegstgeest

storm n In Oegstgeest is de schade na storm Ciara, die afgelopen weekend over ons land raasde, gelukkig meegevallen. Er was geen grote schade. Een zaagploeg van de calamiteitendienst van de gemeente Oegstgeest stond klaar om brandweer en politie te assisteren (om onder andere de hoofdwegen vrij te houden), maar dit bleek niet nodig te zijn.

Er knakten wat kleine bomen en her en der braken takken los. Dat er relatief weinig schade is, komt ook omdat de bomen niet in blad staan, er geen periode van droogte is geweest en er recent veel onderhoud in het groen is gepleegd.

Via Fixi (de app voor het doen van een melding openbare ruimte) kwamen drie meldingen binnen over een omgewaaide boom. De buitendienst rijdt de komende dagen nog door het dorp om de afgewaaide en losse takken te verwijderen.

Op het randje van Oegstgeest, op de kruising van de Oude Rijnhofweg en N206, zijn op zondagavond twee verkeersborden de weg op gewaaid. Deze zijn door de brandweer verwijderd. Toen zij wilden vertrekken, brak er net op dat moment een verkeerslicht af, wat voor veel verkeersproblemen zorgde. Totdat de politie arriveerde, hebben de brandweermannen en -vrouwen het verkeer geregeld.

Unity.nu deed verslag van de stormschade in de regio.

Op de Engelendaal in Leiderdorp dreigde een boom om te vallen. De politie heeft de weg daar afgesloten en de boom is door de brandweer omgezaagd. Ook in Leiderdorp waaide een stuk gevel van de Leen Bakker op de Baanderij los. De brandweer zette de straat af, en heeft de gevel weer vastgezet.

De NS-bussen in de Leidse regio, die ingezet waren omdat er geen treinen reden, werden zondag stilgelegd.

Op het Vijf Meiplein werd een steiger bij nieuwbouw instabiel en lagen er steigerplanken los. Uiteindelijke werd de hele Vijf Meilaan afgesloten.

Ook op de Zijlsingel in Leiden kwamen er delen van een bouwsteiger. Aan de Leidse Geregracht viel een boom op een auto
Door de storm was er flinke schade aan het dak van de Scouting in Zoeterwoude. De brandweer heeft het dak weer teruggeplaatst.

Thuisbezorgd en bezorgsuper Picnic vonden het te gevaarlijk om tijdens de storm eten te bezorgen.