De ouders en kinderen hadden veel plezier met elkaar. | Foto Ad Jordaans
De ouders en kinderen hadden veel plezier met elkaar. | Foto Ad Jordaans Foto: Ad Jordaans

Vivax-Jeugd traint met ouders en wint

waterpolo n Voordat er een wedstrijd gespeeld kon worden, werden de ouders uitgenodigd om samen met kun kind(eren) een warming-up te doen.

Wat zo leuk is aan de ouder-kind training, is het plezier hebben met elkaar. Onder begeleiding van de trainers werd er lekker ingezwommen, het over gooien van de bal naar elkaar werd geoefend en werd er een balletje op het doel getracht te gooien.

De grote opkomst van ouders zorgde voor een vol zwembad, enthousiaste kinderen en een spannend wedstrijdje aan het einde van de training. De ouders lieten zich niet zomaar aan de kant zwemmen door de kinderen en waren goed op de hoogte hoe ze het beste konden verdedigen. In de eerste helft ging het dan ook gelijk op met als resultaat van 1-1. In de tweede helft speelde de vermoeidheid bij de ouders een grote rol. Hierin zag je dat de conditie van de ouders niet al te best is, en hier maakte de jeugd dan ook meteen gebruik van. Het resultaat was een uitgelaten groep kinderen die zeer tevreden was en ouders die heel veel waardering hadden voor hun kinderen voor hun waterpolo vaardigheden.

Voor ouders die hun conditie op peil willen brengen of houden is er de Vivax Masterzwem-training, onder andere op maandagavond van 20.30 tot 21.15 uur in zwembad Poelmeer.


Goede start voor Pecos

tafeltennis n De tafeltennissers van Pecos hebben hun zinnen gezet op een terugkeer in de eerste divisie. Ze deden goede zaken door een zege bij PTN.

Het Para Team Nederland, tafeltennissers die behoren tot de Nederlandse para-selectie, is dit jaar aan de tweede divisie toegevoegd en speelt zijn thuiswedstrijden in Nieuwegein. De gedegradeerde Oegstgeestenaren kwamen daar zaterdag wat onwennig uit de startblokken. Na de eerste enkelspelen was de stand 2-1 voor PTN. Jop van der Wiel struikelde met 3-1 over Van der Zanden, terwijl Paul Kruijt een 2-1 voorsprong in game tegen Montanus niet wist te verzilveren (11-9, 12-10). Gelukkig liet Maroun Nader met een afgetekende 3-0 zege tegen Kelly van Zon (winnares van paralympisch goud in 2016) zien dat hij geen opstartproblemen kende. In het dubbel volgde op een verloren game een succesvolle inhaalrace. En na de pauze leverde Pecos een eindsprint af – alleen Kruijt verloor nog een potje – die Van der Wiel al meteen weer het zelfvertrouwen bleek te hebben geven. 'Ik denk wel dat wij de titelfavoriet zijn. Al moeten we Red Stars, Alexandria en Kluis niet onderschatten.'
De tegenstander van aanstaande zaterdag is Kluis. Van der Wiel hoopt op een duidelijke zege, zegt hij, ook om zichzelf een return in het verre Geleen te besparen. De poule van Pecos speelt dit voorjaar namelijk slechts een halve competitie, waarna play-offs voor de top-drie en play-downs voor de onderste vier volgen.