Kerken vieren stap naar eenheid

verzoening n Na een pijnlijke scheiding in 1967 zetten de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv) Oegstgeest en de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) Oegstgeest (en omstreken) een belangrijke stap op weg naar verdere eenheid.

De afgelopen jaren zijn de twee kerken naar elkaar toegegroeid en is er sprake van steeds nauwere samenwerking. Voor de manier waarop in 1967 is omgegaan met de toenmalige predikant, dominee Brands, wat geleid heeft tot de breuk, zijn er excuses uitgesproken door de kerkenraad van de GKv. Ook heeft de raad besloten om dominee Brands postuum eerherstel te geven. De kerkenraad van de NGK heeft die excuses aanvaard en van zijn kant excuses aangeboden voor de gelatenheid die heeft bijgedragen aan het zo lang voortbestaan van de breuk.

Aanstaande zondag 2 februari vieren zij samen een dienst van verzoening. Deze verzoeningsdienst wordt gehouden in het Teylingen Duinzigt college, Wijttenbachweg 23 te Oegstgeest en begint om 10.00 uur. Deze dienst wordt geleid door de predikanten Pieter Kleingeld en Robert Roth.


Brand in schoorsteen Zonnebloemlaan

brandweer n In de schoorsteen van een woning aan de Zonnebloemlaan heeft op zondagavond 26 januari enige tijd een brandje gewoed.

De brandweer is rond 21.30 uur met een ladderwagen bij de woning aangekomen en heeft de schoorsteenbrand weten te doven. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer uit de schoorsteen, wat de aandacht trok van veel buurtbewoners. Het vuur is geblust en het rookkanaal is geveegd. Er raakte niemand gewond.