Elf jeugdige toneeltalenten zetten 'Inspiratie voor een nieuw stuk' op de planken.
Elf jeugdige toneeltalenten zetten 'Inspiratie voor een nieuw stuk' op de planken. Foto:

Kinderen schitteren in presentatie jeugdwerk

voorstelling n Zondag 26 januari was het weer een gezellige drukte bij de presentatie van het Oegstgeester jeugdwerk van de Stichting Evenementen in sociaal cultureel centrum Het Trefpunt in Warmond. Zo'n 250 belangstellenden genoten van wat de jeugdige talenten op de planken wisten te zetten.

De eerste presentatie stond in het teken van Peuterdans en K3-dans, begeleid door dansdocente Inge Pieterse. Deze keer stonden beroepen centraal. Vertederend waren de dansjes van de peuters tijdens hun bezoeken aan het circus en de dierentuin en kleurrijk waren de optredens van de K3-kids.

Na de pauze liet Susanne de Rooij haar Voice4Kids-groep een verrassend optreden verzorgen dat in het teken stond van Kinderen voor Kinderen. De Streetdance-groep verzorgde onder leiding van Inge Pieterse een spetterende performance.
Ook Misha en zijn djembé-kids wisten de handen van het aanwezige publiek op elkaar te krijgen.

Onder toeziend oog van docent en regisseur Pim Karhof zetten elf jeugdige toneeltalenten 'Inspiratie voor een nieuw stuk' op de planken. Het publiek genoot zichtbaar van de vele grote namen uit de geschiedenis – van Amelia Earlhart, Karel VII en Jeanne d'Arc tot Julius Caesar, Cleopatra en Robin Hood – die ten tonele weden gebracht. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel tekst door de kinderen zich in korte tijd meester was gemaakt.

subsidie

Dankzij de eenmalige subsidie die beschikbaar is gesteld aan de Stichting Evenementen via een motie van D66, PrO en CDA kan de actieve vrijwilligersorganisatie dit jaar nog zorg blijven dragen voor een breed jeugdwerkaanbod van cursussen en vakantieactiviteiten voor alle kinderen in basisschoolleeftijd. Ook heeft zij een jaar de tijd gekregen om gelden te kunnen genereren zodat er ook in de toekomst een breed aanbod voor deze kinderen mogelijk blijft.
Nog voor de voorjaarsvakantie zal de nieuwe cursussenfolder gepresenteerd worden met cursussen die vanaf maart van start zullen gaan. Ook wordt bekeken of er nog een aantal vakantieactiviteiten gerealiseerd kunnen worden. "We gaan dus zeker nog door", aldus Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier, die naast zijn nieuwe taken voor het kinderwerk ook op vrijwillige basis nog veel van het huidige jeugdwerkaanbod hoopt te kunnen blijven realiseren. www.st-evenementen.nl.