Vol overgave vertelde Jaensch het verhaal van Moppereend en zijn donderwolk. | Foto's Willemien Timmers
Vol overgave vertelde Jaensch het verhaal van Moppereend en zijn donderwolk. | Foto's Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Burgemeester Jaensch leest voor

lezen n Op woensdag 22 januari werden de Nationale Voorleesdagen 2020 in Oegstgeest afgetrapt met een voorleesontbijt in de bibliotheek.

Burgemeester Emile Jaensch las de dertig aanwezige peuters van Kinderopvang Uit en Thuis (SKO) voor uit het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar. De kinderen luisterden aandachtig naar de burgervader, terwijl ze een krentenbolletje of een mandarijntje aten.

In het drukke schema van de burgemeester was er zelfs tijd voor nòg een boek. Toen het tijd was om met de juffen terug naar 'school' te gaan, kreeg Emile Jaensch nog een cadeau van Roxanne Heemskerk: het Moppereend boek mèt een echt knuffeltje. De kinderen dromden om hem heen om het cadeau te bewonderen.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari staat voorlezen aan de allerkleinsten centraal, ook in de Bibliotheek Bollenstreek. Kinderen worden gratis lid van de bieb. Wordt een kind lid tijdens De Nationale Voorleesdagen dan ontvangt hij of zij ook een gratis voorleesknuffeltje. (WT)


Gestolen pony weer terecht

politie n Oegstgeest schrok op van een bericht over een gestolen pony. Unity.nu en Sleutelstad.nl maakten echter bekend dat het in de nacht van zaterdag (23.30 uur) op zondag (06.45 uur) vanaf de Almondeweg gestolen dier, weer terecht is.

Een oproep van wijkagent Gerwin Ouwehand uit Rijnsburg, op social media voor informatie over de diefstal, leverde tips op naar de verblijfplaats van de pony. "Een verdachte uit Leidschendam is overgebracht naar het politiebureau."

Blijkbaar werd er op het massaal delen van het bericht ook heftig gereageerd. "Ik wil wel iets onder de aandacht brengen. Sommige reacties op Social Media gingen te ver. Wees je ervan bewust dat iedereen kan meelezen, wij dus ook. Wees je bewust dat smaad, laster en belediging strafbaar is", zo meldde de wijkagent op Instagram.

Afbeelding