Mart Hortensius scoort in Capelle 18-15 tegen lijstaanvoerder KCC.| Foto: Jelle Hooimeijer Foto: Jelle Hooimeijer

Fiks kan koploper KCC niet verrassen

Korfbal n Fiks heeft in Capelle niet kunnen stunten tegen lijstaanvoerder KCC. De voorafgaand aan de competitie als titelkandidaat getipte tegenstander zou met 23-20 de punten in eigen huis houden.

In de vrijwel uitverkochte sporthal zou KCC binnen 7 minuten een voorsprong pakken van 4-0. Met name in de rebound speelde de thuisploeg zeer gedreven waardoor grote druk op de verdediging kwam te staan. Teamleider Nico van Welzen: "Dit was inderdaad een sterk aspect van de tegenstander. Met name in de eerste helft verloren we veelal de strijd om de bal na een schotpoging. In de tweede helft ging dat wat beter, maar hebben de wedstrijd niet kunnen omkeren". Mart Hortensius en Dominic van Welzen (die beiden vijf keer in dit duel scoorden) brachten Fiks in de wedstrijd. Hierop antwoordde KCC met een uitloop naar 8-3 en leek het er even op dat Fiks al vroegtijdig de controle over de ontmoeting ging verliezen. Op basis van een flinke dosis werklust vocht Fiks zich terug. Hiervan getuigde de stand in minuut 21 toen bij 9-8 het verschil was geslonken tot slechts één punt. Dit gegeven herhaalde zich begin tweede helft na de inzet van Lianne Anholts, die daarmee haar team opnieuw in de wedstrijd bracht (12-11). Het vormde niet de inleiding tot een stunt. "Daaraan viel de conclusie te verbinden dat KCC de betere ploeg was en op alle beslissende momenten een nieuwe scorende demarrage inzette en wij dus niet de gewenste wending aan deze wedstrijd konden geven", verklaarde trainer Bas Harland. Hij voegde er aan toe dat Fiks in optimale vorm tot meer in staat zou kunnen zijn. "Omzettingen in de vakken met het doel de productie te verhogen, kwamen niet echt tot recht, ondanks de verhoging van het aantal schotpogingen ten opzichte van vorige week", vulde Bas aan. Hij gaf aan tevreden te zijn over de inzet van zijn team. "Zeker over Dionne Blangé die steeds beter initiatieven neemt." Het bleef het wedstrijdbeeld: Fiks dat steeds marges verkleinde, waarop weer scorend respons kwam. Vier minuten voor tijd viel definitief het doek toen de gedoodverfde titelkandidaat opnieuw het verschil op vijf bracht. Het sierde Fiks dat de inzet volop bleef.

Twee treffers van de ingebrachte Kevin Vreeken en een benutte strafworp door Dominic van Welzen leidden tot een eervolle 23-20 nederlaag. In de loop van de tweede helft werd Jolie Muntz nog in de ploeg gebracht. Overige doelpunten: Roy Vreeken (3), Michelle Rozenbroek (2), Ilse Hazekamp en Jan Anholts (beiden 1).