Knutselen als de scholen staken

creatief n Het KunstKasteel verzorgt op donderdag 30 en vrijdag 31 januari twee workshops van 13.30 tot 15.30 uur voor kinderen vanaf 5 jaar.

Een houten doosje versieren (do) en een kijkdoos maken (vrij). Informatie over de kosten en opgeven bij Hester: 06-23521164. Het KunstKasteel ligt áchter het Huis Ampijoloe aan de Rhijngeesterstraatweg 191."


Mens wordt wakker

genesis n Op zondagmiddag 2 februari om 15.00 uur spelen pianist-componist Jan Marten de Vries en saxofoniste Naomi Perquin het programma Mens wordt wakker in de Regenboogkerk in Oegstgeest.

Het muzikaal programma Mens wordt wakker biedt een nieuwe kijk op de eerste hoofdstukken van het Bijbelboek Genesis: 'De mens doet langzaam zijn ogen open…. Is het God die hem wakker maakt? Of roept de mens zichzelf? Is het eten van de verboden vrucht wel zo'n slecht idee? Of maakt juist dat de mens volwassen?'
Mens wordt wakker is een verrassend verhaal voor jong en oud. De een uur durende voorstelling is bedacht door Oegstgeestenaar Jan Marten de Vries.

Jan Marten de Vries studeerde piano, compositie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium en het Utrechts Conservatorium. Hij is werkzaam als pianist, kerkmusicus, componist en tekstschrijver en publiceerde honderden liederen en teksten.

Naomi Perquin studeerde saxofoon aan het Utrechts Conservatorium en, voor haar master, aan het ArtEZ Conservatorium. Ook studeerde ze een half jaar aan de Sibelius Academy in Helsinki. Ze speelt op dit moment in verschillende ensembles waaronder KJøNST en het USAQ saxofoonkwartet.

Deze voorstelling wordt aangeboden door de AVP (Activiteiten Vrijzinnige Protestanten) en de PGO (Protestantse Gemeente Oegst­geest). Voor meer informatie: G. Kooijman, 06-18392604 of ds. A. Verburg, 06-13385961.

Regenboogkerk, Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest. Toegang € 5,-.


Happy Saturday

lekkers n De ambachtelijke bakkers van Nederland komen zaterdag 25 januari met een gezamenlijke actie: Happy Saturday. Klanten die de warme bakker bezoeken worden op een vrolijke manier bedankt voor hun komst.

Waar maandag 20 januari nog bekend staat als 'Blue Monday', de meest deprimerende dag van het jaar, willen de ambachtelijke bakkers daar iets positiefs tegenover zetten. Op zaterdag 25 januari willen zij hun klanten in het zonnetje zetten door ze iets lekkers mee naar huis te geven. Op deze manier willen de bakkers hun klanten bedanken dat ze lokaal hun producten kopen en voor de warme bakker kiezen. Happy Saturday heeft een uniek karakter doordat het initiatief van de actie geheel vanuit de bakkers zelf komt, zonder inmenging van leveranciers of organisaties.