Jolijn Kouwenhoven (l) werd afgelopen zondag uitgeroepen tot D66-vrijwilliger van het jaar 2019. Voorzitter Carina Bos reikt de D66 terugblik uit.
Jolijn Kouwenhoven (l) werd afgelopen zondag uitgeroepen tot D66-vrijwilliger van het jaar 2019. Voorzitter Carina Bos reikt de D66 terugblik uit. Foto:

D66-vrijwilliger van 2019

politiek n Afgelopen zondag organiseerde D66 Oegstgeest haar nieuwjaarsborrel in het gezellige clubgebouw van korfbalvereniging Fiks. Daar werd teruggeblikt op 2019 en vooruitgekeken naar 2020. Tijdens de borrel werd ook de Vrijwilliger van het Jaar bekendgemaakt.

Het is een prijs die de afdeling sinds een paar jaar uitreikt aan een lid dat zich in een jaar uitzonderlijk heeft ingezet voor de partij.

Dit jaar is dat Jolijn Kouwenhoven geworden. Zij maakt deel uit van de D66-fractie. Daarnaast had ze in 2019 ook nog tijd om campagneleider te zijn voor de verkiezingen die er dit jaar waren. En dat waren er maar liefst drie: de Provinciale Statenverkiezingen, de Waterschapsverkiezingen en de verkiezingen voor het Europees Parlement.
Jolijn zorgde er verder voor dat de viering van internationale vrouwendag op 8 maart een gezamenlijke activiteit werd van D66 Leiden en D66 Oegstgeest en in de Gouwe in Oegstgeest werd gehouden. Ze stond ook op de lijst van Water Natuurlijk. En ze zit in het bestuur van het Leids Els Borst Netwerk en zet zich in die hoedanigheid in voor meer vrouwen in de politiek.

"Jolijn heeft afgelopen jaar heel veel voor de afdeling gedaan en betekend", aldus voorzitter Carina Bos. Zij reikte de D66-terugblik uit aan Jolijn die ze een jaar in haar bezit mag hebben en daarna terug moet naar de nieuwe vrijwilliger van het jaar.


Hut '16 viert jubileum in 2020

bouwen n In het Pinksterweekend van 29 tot en met 31 mei worden voor het vijfde jaar hutten gebouwd bij scoutingvereniging Sagara Satrya's aan de Mariahoevelaan.

Voor de deelnemers, sponsoren en vrijwilligers van HUT'16 editie 2020 staan dit jubileumweekend een paar feestelijke verrassingen op het programma. Er is opnieuw plaats voor 100 kinderen tussen de 8 en 13 jaar. De deelnemers kunnen zich drie dagen uitleven met hamers, zagen en spijkers om met hout en andere materialen een mooie hut te bouwen. Daarnaast worden er tussendoor leuke activiteiten aangeboden. Op zondagmiddag wordt het festijn afgesloten met een kampvuur en kunnen ouders, familieleden en vrienden de mooie bouwwerken komen bewonderen onder het genot van een hapje en drankje. De inschrijvingen starten op donderdag 12 maart om 7.00 uur. Meer informatie is te vinden op hut.sagara.nl

"Wil je ook sponsoren in geld of natura? hut@sagara.nl."