Voorleesdagen

bibliotheek n Van 22 januari tot en met 1 februari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats.

Naast voorlezen is er voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar in elke vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek een interactieve workshop te volgen rondom het verhaal van Moppereend. Het boek Moppereend is door een comité van Nederlandse jeugd-bibliothecarissen gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020.

Tijdens de dansworkshop wordt er gerold, gehuppeld en geklapperd met vleugels. De kinderen leren een kleine choreografie. Er wordt gespeeld met gevoel van zwaar en licht. Zaterdag 1 februari in Oegstgeest om 11.00 uur.
Tijdens de theaterworkshop wordt het verhaal van Moppereend door een theaterdocent en door de kinderen al spelend tot leven gebracht. De kinderen verbeelden wat de dieren uit het verhaal leuk vinden om te doen, maar ook waar ze blij en boos van worden. Donderdag 30 januari (15.30 of 16.15) in Oegstgeest.

Aanmelden voor een van de workshops kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.
Kosten: €2,50 leden | €3,50 niet leden

Koffiespeeltuin

Ook tijdens de Koffiespeeltuin wordt het prentenboek van Moppereend voorgelezen, om vervolgens, samen met Hélene Kok van de Theaterplaats te leren hoe je je gedraagt als mopperige eend.

Voor de allerkleinsten, toegang gratis en aanmelden niet nodig. Woensdag 29 januari, inloop om 09.30, start om 10.00, in de jeugdhoek van Bibliotheek Oegstgeest.