Nieuwe voorzitter R v B Rivierduinen

rivierduinen n De Raad van Toezicht heeft met ingang van 1 februari 2020 drs Gijsbert Buijs benoemd als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van GGZ Rivierduinen.

Gijsbert Buijs (61) is een ervaren en gedreven zorgbestuurder. Hij heeft veel ervaring in het besturen van complexe organisaties en het sturen op strategische en leiderschapsthema's. Hiervoor was hij onder andere voorzitter Raad van Bestuur van Dr. Leo Kannerhuis en Eleos GGZ.

Guido van Woerkom, voorzitter Raad van Toezicht van GGZ Rivierduinen, is verheugd met de benoeming van Gijsbert Buijs. Met zijn bestuurlijke ervaring in de geestelijke gezondheidszorg vormt hij samen met Ingeborg Siteur een krachtig team. De Raad van Toezicht heeft er het volste vertrouwen in dat zij gezamenlijk de ingezette koers zullen voortzetten en daarmee de strategische ambities van GGZ Rivierduinen kunnen realiseren.

Gijsbert Buijs volgt Ernst Hoette op, die zoals eerder aangekondigd, per 8 februari met pensioen gaat.


Alzheimer Café over slapen

vergeten n Mensen met dementie slapen vaak slecht. Komt dat door de ziekte, of verhogen slaapproblemen het risico op Alzheimer? Dat wordt onderzocht. Duidelijk is dat mensen die lange tijd slecht slapen meer alzheimereiwitten in het hersenvocht hebben dan mensen met een normale nachtrust. Slechts één verstoorde nacht kan al zorgen voor een toename van die alzheimereiwitten. Veel vragen zijn nog onbeantwoord.

Op donderdag 16 januari wordt Astrid Hooghiemstra senior onderzoeker bij het VUmc Alzheimercentrum geïnterviewd in het Alzheimer Café. De muziek wordt verzorgd door de Netz.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De 'kroegbazen' Martine Heruer en Joke Vos heten een ieder op donderdag 16 januari van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, het programma start om 19.30 uur.


Rommelmarkt Vogelenwijk

snuffelen n Zaterdag 18 januari is er een rommelmarkt in speeltuin Vogelenwijk.

Wie op zoek is naar leuke spulletjes, kan in het clubhuis van de speeltuin terecht op zaterdag 19 januari voor een gezellige rommelmarkt.

Aanvang 14.00 uur.
Speeltuin Vogelenwijk,
Nachtegaallaan 25 in Leiden.
Info: speeltuin@vogelwijk.nl