Van analoog naar digitaal

archief n Het college van Oegstgeest heeft besloten per 1 januari 2020 over te gaan tot vervanging van papieren stukken door digitale exemplaren.

De meeste papieren stukken worden al langere tijd gedigitaliseerd, maar vanaf 1 januari gelden deze niet meer als het origineel en hoeven daarom niet meer naast de digitale versie bewaard te worden. Vervanging gaat hand in hand met verdere digitalisering van de gemeentelijke dienstverlening en leidt ertoe dat er minder opslagruimte nodig is.

Oegstgeest beschikt over een door de gemeentearchivaris goedgekeurd Handboek Vervanging. Hierin staan alle eisen opgenomen waar de digitalisering aan moet voldoen. Ook de uitzonderingen staan in het handboek. Niet alles wordt vervangen. Papieren stukken met een cultuurhistorische waarde mogen bijvoorbeeld niet vernietigd worden na digitalisering. Het besluit geldt alleen voor stukken die na 1 januari 2020 binnenkomen.


Klimaatavond in de Lokhorstkerk

klimaat n Op dinsdag 28 januari wordt in de Leidse Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, een avond over klimaatverandering en duurzaamheid gehouden.

Vier sprekers zullen korte inleidingen geven. Daarna is er ruimte voor discussie. Iedereen is vanaf 19.30 welkom (start: 20.00 uur).

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

"Het lijkt nog ver weg. De schappen in de winkels liggen vol, onze huizen zijn verwarmd en met het vliegtuig reizen we de hele wereld over. Maar de rapporten van onder andere het VN klimaatpanel IPPC liegen er niet om. De stijgende temperatuur op aarde hangt als het zwaard van Damocles boven ons hoofd.

Wat doet dat met ons? En wat kunnen we doen?"