Roy Vreeken in actie voor Fiks. | Foto Wim van Tuijl
Roy Vreeken in actie voor Fiks. | Foto Wim van Tuijl Foto: Wim van Tuijl

Fiks in laatste tien minuten onderuit

Korfbal n Fiks heeft afgelopen zaterdag geen punten uit Arnemuiden mee terug kunnen nemen naar Oegstgeest. Top (A) ging uiteindelijk met overtuigende cijfers (27-21) met de eer strijken.

Het scoreverloop in de eerste minuut beloofde in de uitverkochte sporthal een spectaculaire wedstrijd te worden. Na 60 seconden stond er 2-2 op het scorebord. In die minuut scoorde Roy Vreeken de gelijkmaker, waarna Michelle Rozenbroek voor de enige, zij het kortstondige, voorsprong voor de formatie uit Oegstgeest zorgde. Daarna greep de thuisploeg het voortouw en zou de voorsprong geen moment meer uit handen geven. Binnen 10 minuten leek Top een beslissende sprint te nemen door uit te lopen naar 9-3. "Voor mij aanleiding een time out in te gelasten", gaf trainer Bas Harland als commentaar. "Ik maakte mijn team duidelijk dat vooral aanvallend niet conform de afspraken werd gespeeld. Veel te gejaagd en meegaand in het hoge baltempo van de tegenstander." Zijn hints bleken te werken, want het verschil liep aanzienlijk terug. Dankzij de scorende inbreng van Roy Vreeken, Mart Hortensius, Kevin Vreeken, Jan Anholts en Michelle Rozenbroek stond er in minuut 23 een 13-12 stand op het bord; alle reden voor perspectief op een ommekeer in deze wedstrijd. Hoewel Top het scorend initiatief weer overnam bleef Fiks volgen; ook na een nieuwe ruimere achterstand van 19-15. Het doeltreffende antwoord bleef niet uit. Mart Hortensius, Michelle Rozenbroek en Roy Vreeken brachten een herhaling van de goede uitgangspositie, zoals voor rust, in beeld. "Een zeer discutabele arbitraire beslissing tot het toekennen van een vrije bal aan Top, waaruit gescoord werd, leek het momentum van de definitieve tik, die Fiks kreeg te verwerken", ventileerde Bas. Vervolgt: "Top profiteerde van het ontstane sentiment en kreeg de ontmoeting in de laatste 10 minuten in handen", gaf Bas aan. Feit is dat bij Top schutter Jorian Schroevers 9 keer succesvol aanlegde en ook de dames meer mee scoorden dan bij Fiks. "Mijn team kampt met de blessure van Melissa Heijne. Dit heeft geleid tot omzettingen in het dameskwartet, maar daaruit volgde vandaag onvoldoende scorend rendement.

Drukte in de LongIsland Yachts Dome

hockey n Op hockeyclub LOHC wordt de ontwikkeling van de jongste jeugd (kinderen van 5 tot en met 9 jaar) verzorgt door de Hockeyschool. De kinderen kunnen starten met Funhockey (5-6 jaar), ze stromen daarna door naar de F jeugd (7 jaar) waar ze 6 tallen starten met competitie, Ze ontwikkelen zich verder in de eerstejaars E (8 jaar) en vanaf de tweedejaars E (9 jaar) spelen ze in 8 tallen op een half veld. Kinderen kunnen het hele jaar door starten met trainen.

De eerstejaars E starten na de zomer in de veldcompetitie en in de winter spelen ze voor het eerst zaalcompetitie. Zoals de eerstejaars Jongens E1, zij speelden afgelopen weekend twee wedstrijden thuis op het LOHC complex aan de Hofbrouckerlaan, Oegstgeest.

Zaterdagochtend 11 januari, 9.00 uur in de LongIsland Yachts Dome van LOHC verzamelen de heren van JE1 (eerstejaars). De jongens zijn zoals altijd fanatiek, gedreven en hebben er vooral veel zin in. Vandaag moeten ze zaalhockeyen tegen de heren van HGC en HDM.

De jongens spelen 6 tegen 6 met 5 veldspelers en 1 keeper. De jongens zijn aan elkaar gewaagd, want ook in de competitie op het veld komen ze elkaar tegen. Ze hebben ze met grote cijfers van deze tegenstanders verloren, maar de afgelopen maanden is er hard getraind onder leiding de coach van Heren 1 van LOHC, Peter Kalfstermann, Norbert Nederlof, de prestatiemanager van LOHC en vele enthousiaste jeugdleden. Zij hebben de belangrijke rol om de vele hockeytalenten en - enthousiastelingen in de Hockeyschool (en daarbuiten) de fijne kneepjes van het uitdagende hockeyvak bij te brengen.

De jongens zijn vol energie en dat blijkt: de eerste wedstrijd tegen HGC wordt terecht gewonnen met 2-1. Na een korte pauze spelen ze tegen HDM. Het lukt HDM lange tijd niet om hun eigen spel te spelen, LOHC pakt de regie en zet het spel naar eigen hand. Er volgen vele kansen, maar helaas gaat HDM er uiteindelijk toch met de punten vandoor - LOHC verliest met 1-2. Jammer maar de heren mogen tevreden zijn met deze prestatie, er is een enorme sprong in de ontwikkeling gemaakt en dat was goed te zien.

Tijdens de nabespreking wordt er nog geƫvalueerd, maar al snel is er meer aandacht voor de wedstrijd van Meisjes 6E1 of de vraag bij wie de jongens FIFA gaan spelen.