Het Kinderorkest van BplusC en Dansstudio Chee-Ling verzorgden een optreden. | Foto Jeroen Hiemstra
Het Kinderorkest van BplusC en Dansstudio Chee-Ling verzorgden een optreden. | Foto Jeroen Hiemstra Foto: Jeroen Hiemstra

Onvergetelijk chic kerstdiner in Dorpscentrum Oegstgeest

omzien n 'Wie gun jij een chic kerstdiner?' zo luidde de eerste oproep in de Oegstgeester Courant van 6 november vorig jaar. Oegstgeestenaren konden een ander die dat echt verdiende (vanwege bijvoorbeeld eenzaamheid of tegenslag) op vrijdag 20 december trakteren op een chic viergangendiner van chef-kok Jeroen Jager, in het dagelijks leven werkzaam bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Jeroen Jager had samen met zijn vrouw Ivonne Janka het initiatief genomen voor dit sympathieke idee, dat een gouden greep bleek. Bijna honderd Oegstgeestenaren vulden op 20 december de grote zaal van het Dorpscentrum, die er die avond werkelijk uitzag als een sterrenrestaurant. De gasten werden aan grote ronde tafels bediend door goed geïnstrueerde vrijwilligers, en chef-kok Jeroen had alle bijzondere gerechten zo goed weten voor te bereiden dat het geheel als een geoliede machine fungeerde. Noors gerookte zal met onder andere rode bieten crème, geroosterde knolselderijsoep met truffel, zacht gegaard landhoen en een dessert de Noël: het was allemaal even smaakvol. Gasten en 'aanvragers' genoten volop en waren er even helemaal uit.
Op deze avond in kerstsfeer geen 'usual suspects' maar Oegstgeestenaren van 'all walks of life' van allerlei leeftijden.
De reacties achteraf op social media waren ontroerend. Een gast: "Het was in een woord fantastisch. Ik voelde en voel me nog steeds zeer vereerd. Dank aan alle vrijwilligers, de chef-kok van Huis ter Duin die wel heel bijzonder heerlijks maakte, de uitnodiging die ik mocht krijgen, de lieverd die mij aanmeldde, de mooie (nieuwe) ontmoetingen, het kinderorkest en balletgroepen van Chee Ling. Een onvergetelijke avond. Ik geniet hier nog de hele dag na. Dankbaar!"
Ivonne Janka en Jeroen Jager kregen ook op de avond zelf een groot applaus voor wat zij in korte tijd zo professioneel op poten wisten te zetten. Zij genoten achteraf nog lang na: "Wat een geweldige avond was het! Het kerstdiner in het teken van éen tegen eenzaamheid in het Dorpscentrum Oegstgeest. Zo mooi om zoveel mensen te mogen verwennen. Dat was natuurlijk nooit gelukt zonder hulp van Willemien Timmers, de vele donaties (onder andere van de gemeente Oegstgeest, de Ronde Tafel, de SOEK, de Augustinus Parochie, H.L. Druckerfonds, Rabobank Leiden-Katwijk, Grand Hotel Huis ter Duin, Tuincentrum de Bosrand, T2 Design en Communicatie en de Prof. Dr. Leo Kannerschool) en de hulp van de vele vrijwilligers die zich spontaan hebben aangemeld."
Na afloop kreeg iedereen een ingelijste foto en een 'goodiebag' mee naar huis.