Rustige jaarwisseling

oud&nieuw n De jaarwisseling is in Oegstgeest relatief ontspannen verlopen, zo laat burgemeester Emile Jaensch op social media weten.

"We hadden in de nacht weinig calamiteiten. Veel dank in het bijzonder aan onze politiemensen, brandweer, ambulancepersoneel en ambtenaren. Mooi dat ook weer veel bewoners hun vuurwerk­rommel hebben opgeruimd", zo stelde de burgervader.

Wel heeft er een brand gewoed in een kas van kwekerij de Groene Cirkel aan de Zwaluwlaan. "De kas is uitgebrand. Dat is toch een smetje op een redelijk verlopen dag en nacht." De kunststof groente-kas werd op 31 december omstreeks 17.00 uur vernield door vuurwerk. De brandweer kon met de tankautospuit niet in de buurt van de brandhaard komen. Op professionele wijze heeft de brandweer elders een waterbron gevonden en de brand weten te blussen. De schade aan de kas en groente is aanzienlijk.


Wat angst ons kan leren

vrouwen n De 'Werkkring' van de VVAO Leiden en omgeving (vereniging van vrouwen met een hogere opleiding) organiseert een bijeenkomst voor leden en andere belangstellende vrouwen. Deze avond gaat men met elkaar in gesprek na het zien van een TED Talk over angst. Wo 8 januari 20.00 uur via leiden@vvao.nl.