Mirtetak: Muziek op Schoot en blokfluit

muziek n In Oegstgeest worden er muziekcursussen gegeven bij Centrum Sunterra, Clusiushof 7. Ook zijn er blokfluitlessen op de BSO Vrije Vogels op dinsdagmiddag.

Ook kinderen die niet op de BSO zitten zijn welkom. De Mirtetak, Centrum voor Muziek en Ontwikkeling, geeft deze lessen al meer dan 25 jaar. Vanaf vier maanden tot vier jaar zijn er superleuke ouder- en kindcursussen in verschillende leeftijdsgroepen in Sunterra waarin naast zingen en dansen op instrumentjes wordt gespeeld. Plezier staat voorop! Ook voor 3½ tot 6 jaar is er een leuke cursus, 'Dans en speel je mee', voor ouder en kind. Deelnemers spelen daar onder andere op de djembé en de xylofoon.

Nieuwe cursussen beginnen op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari. Het is mogelijk na opgave een open les te doen. Voor de baby's vanaf vier maanden is er een open les in Leiden op donderdag 16 januari.
Kijk op de website www.mirtetak.nl voor meer informatie.


Gesprek aan Tafel in Dorpscentrum

ontmoeting n Woensdag 15 januari zal er weer een 'Gesprek aan Tafel' plaatsvinden in het Dorpscentrum van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur, deze keer onder begeleiding van Francien van der Zijden. Het thema van dit gesprek is: Muziek met gevoel.

Hoe belangrijk is muziek voor ons en welke emotie kan het los maken? Wat zorgt er voor dat muziek ons raakt? Zijn het de woorden van een lied, die mooi gebracht worden of is het de klank van de muziek zelf? Maar ….muziek kan ook irritatie oproepen, waar heeft dat dan mee te maken? Wat vind je zelf mooie muziek en wat juist niet; en waarom?
Onder het gesprek zal koffie en thee geserveerd worden. Kom woensdag 15 januari naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.