Vers van de maand

Zijn gaan is
een komen
Zijn komen een gaan
Hij houdt niet van zitten
Hij blijft
liever staan
Zichzelf
en de wereld een raadsel

Het stond vorige maand op een groot scherm op Rotterdam Centraal. Er liepen honderden mensen onderdoor, op weg, op reis, waarheen?

Alles blijft
Alles gaat voorbij
Alles blijft voorbijgaan

Woorden van Jules Deelder ( 1944-2019). Hij overleed 19 december, even onverwacht als hij gekomen is. Speler, jazzmuzikant, wegpiraat, dichter en nachtburgemeester van Rotterdam.

Rotterdam is geen illusie
door de camera gewekt
Rotterdam is niet te filmen
Rotterdam is vééls te ècht!

Zonder kapsones liet hij je met een paar woorden weten waar het omgaat in het leven: Als je elke dag opnieuw begint, word je niet ouder.

Dichten, daarmee begon en eindigde alles voor Deelder, kopte Trouw. En… voeg ik eraan toe: met Sparta, zijn voetbalclub (en ook de mijne). Gelukkig kunnen sommige dichters je raken zonder moeilijke woorden.


Ronald da Costa


Iedere vrijdagmiddag spreekuur bij Rijnlandse Boekhandel

lezen n Op iedere vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 houdt boekverkoopster Renee Scheeren spreekuur bij de Rijnlandse Boekhandel spreekuur onder de naam dr. Renee (knipoog).

Renee is gespecialiseerd in boeken voor jongeren, Young-adult vanaf eind lagere school tot eind voortgezet onderwijs. Ze kan zowel de jongeren als de ouders adviseren in de keuze voor een boek, voor een rubriek en lezen voor de lijst voor het voortgezet onderwijs in het Nederlands en Engels. Er staan al veel boeken in de winkel die door Renee getipt zijn en er is ook een aantal Engelse boeken die zeer geschikt zijn voor lijst.

Ze kan de jongeren en ouders adviseren

Renee studeert Engels en heeft als voorkeur Fantasy boeken maar ook over andere genres kan ze veel vertellen.

Heb je, of de ouders en grootouders, vragen over boeken voor jongeren? Kom op vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00 naar de Rijnlandse Boekhandel of stuur een mailtje naar dr. Renee info@rijnlandseboekhandel.