Vlnr Carolien, Yael, Merel, Elise, Roos, Hanne. Eva, Tessie, Jeanine, Milou en Frank (coach en trainer)!
Vlnr Carolien, Yael, Merel, Elise, Roos, Hanne. Eva, Tessie, Jeanine, Milou en Frank (coach en trainer)! Foto:

VCO MA1 kampioen

volleybal n De meisjes van VCO MA1 zijn kampioen geworden! Sinds dit jaar vormen zij een team van tien. Hierdoor is er een zevende, achtste, negende en tiende vrouw. Gelukkig staan de beste volleyballers aan de zijlijn. Zo brachten ze samen de bal aan het rollen, op het veld van de tegenstanders. In 35 van de 40 gespeelde sets wisten ze de winnende bal over de touwen heen te werken. Geheel volgens het geheime boekje van de coach.

Vlnr Carolien, Yael, Merel, Elise, Roos, Hanne. Eva, Tessie, Jeanine, Milou en Frank (coach en trainer)


VCO MB1 kampioen

volleybal n Het MB1 team van VCO is kampioen geworden van de 2de klasse B van Regio West. Het team behaalde 35 punten in 10 wedstrijden en bleef 8 punten voor op de nummer 2 Gemini-Kangeroes MB1. Het kampioenschap betekent dat ze vanaf januari in de Eerste Klasse gaan spelen.


Sieraden in de Wereldwinkel

geven n In december is er in de Wereldwinkel korting op Kazuri-sieraden.

De sieradencollectie van Kazuri bestaat onder meer uit handgemaakte en -beschilderde kettingen, losse kralen en oorbellen. De producten worden gemaakt met klei uit het gebied rondom Mount Kenya. Vrouwen in deze regio boetseren, glazuren en begeleiden het gehele productieproces van de kralen en andere producten. Meer dan 350 vrouwen werken mee aan dit proces. De belangrijkste werkplaats van Kazuri bevindt zich op de landerijen van de voormalige boerderij van de Deense Karen Blixen. Haar leven in Kenya werd vereeuwigd in de film Out of Afrika.

Afbeelding