Inwoners Oegstgeest ontvangen gemiddeld 5,2 kerstkaarten via de post

sturen n Inwoners van Oegstgeest kunnen gemiddeld 5,2 kerstkaarten verwachten via de post. Dit en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz. Dat ligt hoger dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner).

Waar gaan de kaarten in Zuid-Holland verder naar toe? Zuid-Holland levert met gemeente Westvoorne, met gemiddeld 9,3 kerstkaarten per inwoner dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Nergens in Nederland worden meer kerstkaarten bezorgd.

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart

Populairste bestemmingen van kerstkaarten binnen Zuid-Holland:
1. Westvoorne (met gemiddeld 9,3 kaarten per inwoner)
2. Hoeksche Waard (met gemiddeld 7,3 kaarten per inwoner)
3. Bodegraven-Reeuwijk (met gemiddeld 6,8 kaarten per inwoner)
4. Nieuwkoop (met gemiddeld 6 kaarten per inwoner)
5. Albrandswaard (met gemiddeld 5,8 kaarten per inwoner)

16e plek

Oegstgeest is terug te vinden op de 16e plek van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten. Uiteraard worden ook de postbodes in omliggende gemeenten aan het werk gezet.

Zo worden in Teylingen gemiddeld 4,8 kerstkaarten bezorgd, waarmee Oegstgeest terug te vinden is op een 24e plek. Direct gevolgd door Hillegom met gemiddeld 5,0 kerstkaarten. In Lisse (33e) worden gemiddeld 4,4 kaarten bezorgd per inwoner. Noordwijk (37e) volgt met 4,0 kerstkaarten, Noordwijkerhout staat met 3,7 kerstkaarten op een 41e plek en Katwijk staat met 2,7 kerstkaarten op de 49e plek.

Op tijd

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 17 december.