De altijd goedlachse Paul Ritsema werd verrast door de plotselinge opkomst van Sinterklaas. | Foto PR
De altijd goedlachse Paul Ritsema werd verrast door de plotselinge opkomst van Sinterklaas. | Foto PR Foto:

Ronde tafel eert Paul van La France

zonnetje n Tijdens een memorabele avond heeft de Ronde Tafel Oegstgeest hun favoriete ober Paul Ritsema geëerd.

De huidige Ronde Tafel, bestaande uit achttien mannen van maximaal veertig jaar, bekend van de jaarlijkse Koningsdag bar aan de Hofdijk en de vele goede doelen die ze verblijden met de opbrengsten daarvan, hadden speciaal voor deze gelegenheid gekozen omdat de oud-leden waren uitgenodigd. Ruim veertig van hen hadden daaraan gehoor gegeven. Het was een mooie avond.

Vele jaren, de schattingen lopen uiteen, maar zeker vijftien, heeft Paul de Ronde Tafel bijeenkomsten, feesten en gala's in La France op zijn geheel eigen wijze geserveerd.
De altijd goedlachse Paul - wie kent hem niet - Ritsema werd deze avond verrast door de plotselinge opkomst van Sinterklaas. Niet voor een ludieke act voor de bijna zestig aanwezige mannen, maar voor hem. Helemaal voor hem alleen.

In de speech van de voorzitter werd Paul in het zonnetje gezet en bedankt voor de vele jaren trouwe dienst. Paul kent iedereen bij naam en begroet iedereen altijd met een ferme hand en een lach van oor tot oor. "Hij geeft je altijd het gevoel dat je echt welkom bent. Zijn oprechte aandacht is zijn grote kwaliteit. Als Paul er was dan was de bijeenkomst altijd meteen vrolijker", aldus een Tafelaar.
Hij kreeg een mooie waardebon voor een weekend weg naar Schiermonnikoog, zijn favoriete Waddeneiland.
Vele oud-tafelaars denken met hem mee hoe het vervolg van zijn loopbaan er uit kan komen te zien, nu La France gaat sluiten. Blijft hij de horeca trouw of is het tijd voor iets nieuws? Wat het wordt is nog ongewis, maar een ding is zeker: daar waar Paul werkt schijnt de zon.
"Paul: hartelijk bedankt, namens meer dan honderd tafelaars en oud-tafelaars die je de afgelopen jaren hebt bediend en vooral van veel bier hebt voorzien."


Bridgeclub Rijnland

bridge n Op het speelprogramma van BridgeClub Rijnland staan niet alleen de bekende competitievormen Paren en Viertallen maar Rijnland staat ook open voor afwisseling en variatie.

Dit seizoen speelden ze al een ParenKlimcompetitie en in januari start de Bekercompetitie.

De ParenKlimcompetitie op de dinsdag werd gewonnen door Ferry van Huut en Willem van Schie.

De winnaars op donderdag waren Gé Bousie en Cees de Koning.

Afbeelding
Afbeelding