Alle regionale cursisten van de cursus KNVB VSR (clubarbitrage) die bij FCO plaatsvond. | Foto Willemien Timmers
Alle regionale cursisten van de cursus KNVB VSR (clubarbitrage) die bij FCO plaatsvond. | Foto Willemien Timmers Foto:

FC Oegstgeest heeft zeven nieuwe scheidsrechters

voetbal n Op woensdag 11 december heeft FC Oegstgeest er zeven gediplomeerde scheidsrechters er bij gekregen.

Rick Koelman, Sebastiaan van Loef, Max Schenk, Quint Schenk, Sebastiaan Perreijn, Vincent Wijnands en Justin de Wit hebben de afgelopen vier maanden met succes de cursus KNVB VSR (clubarbitrage) gevolgd. De scheidsrechterscommissie wil deze toppers van harte feliciteren.
Dit jaar was de cursus bij FC Oegstgeest. Maar liefst achttien cursisten en hun begeleiders van verschillende voetbalclubs uit de regio kwamen naar de fusieclub om de cursus te doen. Allen zijn geslaagd. Om de cursus met een diploma af te ronden moesten er naast het volgen van een viertal theorie-avonden ook praktijkopdrachten gedaan worden. Onder toezicht en begeleiding van praktijkbegeleiders hebben alle cursisten meerdere wedstrijden gefloten als onderdeel van de cursus.

'Zonder scheidsrechter, geen voetbal'


Hardloopfeest op atletiekbaan

rennen n Op zondag 5 januari klinkt om 11.00 uur het startschot voor de Runnersworld Leiden Nieuwjaarsloop.

Voor deze loop kan men zich vooraf inschrijven via inschrijven.nl of via de site van het Zorg en Zekerheid circuit. Na-inschrijven kan ook op 5 januari bij de inschrijfbalie. Deelnemen aan de loop kost 7 euro voor de 5 kilometer, 8 euro voor de 10 kilometer en 9 euro voor de 15 kilometer. "Voor dit bedrag krijg je niet alleen verzorging onderweg en een mooie exclusief ontworpen medaille bij de finish maar staan er ook masseurs voor je klaar. De organisatie is net als in de vorige jaren weer tot in de puntjes geregeld."
Om 11 uur wordt gestart met de 10 en 15 kilometer. Deze afstanden voert de loper door het poldergebied van de Veerpolder en door de Leidse Hout. Tien minuten na de eerste start vertrekken de lopers van de 5 kilometer voor hun mooie ronde om en door de Leidse Hout.
Het inschrijfgeld is inclusief de huur van de chip voor netto tijdregistratie.
Om 10.15 uur start de G-run. Het mooie voorprogramma wordt om 10.30 afgesloten met de GeZZinsloop voor de jongste hardlopertjes. Deelname aan een van de bijzondere evenementen is gratis.