Afbeelding
Foto:

Biodanza

dansen n Op steeds meer plekken in Nederland (en daarbuiten) wordt biodanza gegeven. Zo ook in Oegstgeest: in januari 2020 gaat er een biodanzacursus voor beginners van start in het Dorpscentrum aan de Lijtweg.

Biodanza betekent letterlijk: 'dans van het leven'. Het wordt beoefend door kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen; door gezonde mensen, zieke mensen, atletische figuren, mensen met een fysieke beperking. De cursus in Oegstgeest is bestemd voor volwassenen van achttien tot honderd (plus) jaar oud. Voor wie niet de mogelijkheid heeft om trap te lopen, is de zaal met een lift bereikbaar.

Biodanza is: dansen in een groep – soms samen met anderen, soms alleen – op uiteenlopende soorten muziek. Het is ook: dansen met respect voor je eigen mogelijkheden en voor de mogelijkheden van de ander. En pasjes onthouden hoeft niet.

Biodanza draait in feite om aanwezig zijn in het moment. Wat voor werk je doet, hoe oud je bent, hoeveel geld je hebt, waar je woont, met wie je leeft: het is tijdens de biodanzales van geen betekenis. Je bent in het hier en nu, wordt steeds meer jezelf, en je bevindt je in goed gezelschap.

De lessen worden gegeven door Nanne Vervoordeldonk. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Biodanzaschool Amsterdam, en is in 2014 begonnen met lesgeven. Sinds een halfjaar woont ze in Oegstgeest en sindsdien verlangt ze ernaar om in haar eigen buurt een biodanzagroep op te zetten. Wie meer wil weten over biodanza of over Nanne kan op haar website (nanne-vervoordeldonk-biodanza.nl) meer informatie vinden. En voor wie niet van de computer is: opbellen (06 158 74 396) kan ook.

Nieuwsgierig geworden? Op 8 januari om halfacht 's avonds is de eerste les in het Dorpshuis. Wie geïnteresseerd is, kan vrijblijvend een proefles nemen. (Dat kan trouwens ook bij de lessen daarna.) Graag van tevoren aanmelden bij Nanne.


Mentorproject

begeleiden n Project JA Statushouders (JAS) van de Gemeente Leiden zoekt mentoren die komend half jaar statushouders uit de Leidse regio willen begeleiden. Een mentor vervult de rol van extra buur, stimuleert het spreken van Nederlands, maakt een statushouder wegwijs en ondersteunt hem of haar bij het opbouwen van een netwerk. Mentoren en statushouders spreken gedurende een half jaar 2 à 3 uur per week af. Informatie: t.van.dijk@leiden.nl / 071 516 46 37