Even uitpuffen en duurzaam shoppen

Duurzaam n Kerst­cadeaus kopen en meteen het goede doel steunen. Dat kan op zondag 15 december in de pop-up winkel van Soroptimistclub Leiden Aurora aan de Nieuwstraat 7 (tegenover de bibliotheek) in Leiden.

Van 13.00 en 17.00 uur zijn in de pop-up winkel leuke en bijzondere cadeau-artikelen te koop. Ook is er gelegenheid hier even uit te puffen en te genieten van een kop gratis koffie/thee/glühwein en een snack.

In deze bijzondere winkel is niet alleen mooie hoge kwaliteit vintage (ook mode) en allerlei home-made cadeaus te koop, ook exposeert kunstenares ­Mariken Oltheten haar schilderijen. Leden van het koor Pur Sang prachtige Christmas carols.


Opbrengst

De opbrengt van de verkoop is bestemd voor een project in Burkina Faso waar vrouwen worden opgeleid tot imker, zodat ze hun gezinsinkomen kunnen aanvullen. De bijenvolken die ze houden zorgen meteen voor een betere bestuiving van de landbouwgewassen en dus voor betere oogsten.


Leiden Aurora

Leiden Aurora, met 23 leden uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Warmond, onderdeel van Soroptimist International, een serviceorganisatie van vakvrouwen die zich wereldwijd inzet voor de bevordering van mensenrechten en de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes (www.soroptimist.nl).