Golf voor gehandicapten

golfen n De Oegstgeester Golfclub (OGC) wil graag in het voorjaar 2020 starten met golf voor gehandicapten. Door een donatie vanuit het Rabobank Wensenfonds en een eerdere donatie door Kringloopwinkel SOEK lijkt die droom uit te gaan komen.

Toen in 2018 de nieuwe golfbaan in Oegstgeest werd gerealiseerd is bij de aanleg al rekening gehouden met het feit dat de baan ook geschikt moest worden voor gehandicapten. Door een donatie van Fonds 1818 konden de bruggen destijds worden aangepast zodat deze nu geschikt zijn om er met handicarts overheen te rijden.

Om de proef op de som te nemen is enige tijd geleden een aantal gehandicapte spelers van de Golf en Country Club Liemeer uit Nieuwveen met hun begeleiders te gast geweest bij OGC om een ronde te lopen. Ondanks dat het weer niet echt mee wilde werken werd het toch een gezellige middag en waren de spelers unaniem van mening dat de baan van OGC erg mooi en uitdagend is geworden.
Doordat de baan erg compact is, waardoor de afstanden tussen de holes niet al te groot zijn, bleek de baan uitermate geschikt voor gehandicapte golfers.

OGC ging in zee met Patrick Bourgonje die naast zijn opleiding tot golfpro ook is opgeleid om gehandicapte sporters te begeleiden. Er moet nog wel een aantal zaken worden geregeld voordat het allemaal van start kan gaan. Het is de bedoeling dat OGC de beschikking krijgt over twee handicarts.
Een ervan zal door de Stichting Handicarts bij OGC worden geplaatst. En zal door hen worden geƫxploiteerd. De tweede zal door OGC zelf worden aangeschaft.

Er zullen 'buddy's' gevonden moeten worden die de gehandicapte golfers waar nodig tijdens hun rondjes behulpzaam zijn. "We hopen dat we met deze voorzieningen een aantal gehandicapte sporters een plek kunnen bieden binnen onze gezellige vriendenclub. En dat ze nog jaren hun geliefde spelletje kunnen blijven spelen. Ach en wat is een handicap nou. Elke golfer heeft er een."

Geinteresseerden kunnen zich per mail wenden tot de secretaris van OGC. secretaris.ogc@gmail.com