Gesprek aan tafel

ontmoeting n Woensdag 18 december zal voor de dertiende keer 'Gesprek aan tafel' plaatsvinden.

"We hebben een heel jaar achter de rug en gaan met elkaar het volgende jaar in. Van 10.00 tot 12.00 uur in het Dorpscentrum. Deze keer onder begeleiding van Elske Sigmond", vertelt een van de initiatiefnemers Ali Hellinga.
Het gespreksthema is dit keer: Geven en Ontvangen.

Geven en ontvangen zijn twee kanten van eenzelfde medaille en beide hangen duidelijk met elkaar samen. Als je iets geeft, is er een ander die ontvangt. Geven en ontvangen zijn begrippen die op verschillende manieren opgevat kunnen worden. Je kunt het toepassen op materiële zaken, denk aan het geven van cadeautjes en het (weg)geven van spullen. Maar het betreft in veel gevallen niet-materiële dingen, zoals liefde, aandacht of ook kritiek. Sommige mensen kunnen heel goed geven maar zijn minder goed in ontvangen; andersom kan ook.
In deze bijeenkomst van Gesprek aan Tafel willen we stil staan bij dit onderwerp dat voor iedereen speelt. Het is uit het leven gegrepen.
Onder het gesprek zal koffie/thee met wat lekkers geserveerd worden. Kom ook woensdag 18 december naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.


Koffieochtend Regenboogkerk

ontmoeting n Op vrijdag 13 december is de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest.

Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur voor koffie/thee met iets lekkers. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten.
Vanaf 10.15 uur wil Bea de Kogel aan de hand van een PowerPointpresentatie ons meenemen op een ontdekkingstocht naar de figuur van Maria, haar vermeende afkomst, en de gebeurtenissen in haar leven tot aan de vlucht naar Egypte
Ook deze adventsbijeenkomst zal Aline van Heurn ons begeleiden bij het zingen van een aantal liederen en ons verrassen met muzikale intermezzo's.
Wanneer het moeilijk is om zelfstandig naar de Regenboogkerk te komen, dan kan men voor vervoer contact opnemen met de heer Evert Wieman (telefoon 071 51 72 222) of met Bea de Kogel (telefoon 071 51 55 226).


Projectzangers

zingen n Vocaal kerkmuziekensemble Cappella pro Cantibus uit Oegstgeest zoekt versterking van bassen en tenoren voor het Passieconcert op zaterdag 4 april 2020. Naast Händels Messiah (deel II) wordt werk van Zelenka, De Victoria, Lotti en Durante uitgevoerd. De repetities zijn op zondagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan in Oegstgeest. www.cappellaprocantibus.nl. Een kleine auditie is onderdeel van de aanmelding. Kosten: € 50,- inclusief bladmuziek.